Feb 27, 2011

Cikgu

Ohhhoo! Lama tak menulis. Malas. Idea pun takde. Btw, nothing much nak cerita. Been busy for this past few days dengan first stage proposal, jurnal paper untuk conference IcBioE'11, ujian satu BM, labwork and much more things yang kalau cerita pun mesti takkan habis untuk sekalian post, if in details lah kan, he he. Sekarang ni nak cerita pasal ujian satu BM-hidup sebagai cikgu. :)

Alhamdulillah, dah dekat 2 bulan aku buat part-time jadi cikgu tuisyen. Dulu masa awal2 apply tu pk nak cari pengalaman sambil nak tambah duit. Tapi lama2 memang dah blend dgn kerja ni, seronok tgk anak murid belajar tapi kadang2 tu naik hangennnn lah jugak since ada seorang tu masih tak tahu membaca. Ajar eja Monday-Wedenesday, then dia kata dah tahu nak eja semua so aku suruh eja MONDAY trus jadi MOESDAY. Ya Allah, cabaran sungguh. Tapi lepas dah 2 bulan ajar ni nampakla jugak peningkatan nye, alhamdulillah. :) Lepas tu, ada sorang pelajar tu kat rumah medium komunikasi dia english so aku terpaksa la jadi englishwoman bila cakap dengan dia. Berus gigi pun kena explain yang benda tu is tooth brush. Hu hu. Student lain, so far ok. Ada snap pics dorg tapi cable hp tah kemana nanti lah aku cari dan upload kat cni, insyaAllah. :)

Pengalaman pengalaman.. :)

ps : dah 3x dapat flyers pasal kursus kahwin. Amboi, petanda ke ni? he he :P

Jan 14, 2011

Dua tahun

Sahabatku

" hye cik dayana " says Faiz. Sahabat, dua tahun lalu kita mula berkenalan melalui laman sosial ****** bukan? Tak sangka setelah dua tahun, persahabatan kita masih kekal walaupun permulaan kita bukanlah dari pertemuan mata ke mata. InsyaAllah, persahabatan kita akan kekal sampai bila bila. Walau kamu jauh di mata, kamu tetap di hati. Awwww. Thanks for the start my friend, :)



Love,
Cik Dayana kamu. :)




Cheeeeeyahhhhh!! tak suke boleh blah!!!

Jan 10, 2011

Hi blog

Hi blog.


Aku ada je boyfriend tapi takde pun nak letak kaw kaw punya kisah cinta aku dan dia kat blog aku ni. Siapa kata blog ni diary? Kalau takut beli - diary takut hilang dan nak jugak naip naip ni, hang p lah tulis kat word pastu save aje. Dok p publish kat orang lepas tu bila orang menyampah cakap itu ini hang jawab hang saje je sebab sharing is caring lah, nanti nak bagi anak cucu bace lah. Aloh. Geli la. Sikit sikit sudah la. Kang putus dengan boyfriend tu baru nak tahu malu!




ps : Tak benci hang tapi menyampah dengan cara hang. Sekian.

*update : oh ye, mungkin sesetengah orang post pasal BF dan tak nampak over, ni yang over tu mak aih, bikin meluat la. so, maybe tang garapan tu kne up kan skikit kot. he he.




Cheeeyahhhh!! tak suke boleh blah!

Nov 11, 2010

Trend ke?

Hi.
Nama I Alexandria Nur Iman. Sedap tak nama I? Umur I baru 10 tahun. Nama bonda I Nur Fadilah. Nama nenda I Rugayah.


50 tahun akan datang...


Yo!
Nama I @#$%^&*&^%$#@#$%^&. :). Nama Bonda I %^&**&%$%^&*. [mana boleh nama bonda lebih panjang dari nama I kan]. Nama nenda I Alexandria Nur Iman. Wah gitu. Kelasss!





Ommak, kena bagi nama anak lebih panjang dari nama aku ke? Ceh. bagi nama anak Nisa, Syukri, Sarah, Karim. kan mudah. Ngeh.

ps : Trend lah sanhngatttttttt!

Oct 12, 2010

Open House 2010

Thanks to unties, uncles, friends dan neighbours yang datang dan mengimarahkan majlis. Sedap tak masakan kita? He he

Pekerja belakang tabir. he he

Heeda, Abang, and Me.

Abang showing Heeda the Sinkong's video. He he

Cute Lil Zara n Zarif.

Chelin, the girlfie, kawan chelin and baby.

Liya and friends.

Sweet Farhah and me. :)

ps : Thanks to anis, lala, nani and farhah. Yang tak dapat datang tu xpela, last minute inform pun kan. sorry guys. tahun depan datang ya. :)

Oct 9, 2010

ikhlas

Kita ikhlas sayang dia tapi dah kalau tak da jodoh nak buat macam mana.



Ikhlas,
Anak rosli

Oct 6, 2010

Hari Graduasi

Hi hi bye bye.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Yeay. Dah graduate! Tengok gambar je lah, malas nak cakap panjang2. Tengok dan diam aje. Tak perlu komen. Ya, saya dah gemuk. Diam. Kekal diam. Terima kasih.


Si sengeh di tengah tengah lautan.

si senteng dan si topi senget

masih sahabat sehingga kini.



ps : Pergi UTHM isnin lalu. baju dah cukup bersopan dah tapi semua duk pakat tengok tengok macam kita ni makhluk asing. Ke kita cun sangat? ha ha ha