Jan 26, 2009

chinese new year + gerhana matahari

1st of all..i nak wishie heppi chinese new year tuk sume org kat malaysia xpecially those chinese lah..gong xi fat choi!!tahun ni tahun seladang n heard that this is the beginning year bg tahun cine n akan ade crisis ekonomi..wallahuallam.moge2 Allah merahmati Malaysia.. :) btw, slain cny, harini jugak gerhana matahari dijangke berlaku. if x salah, dalam kul 4 lbh, selepas asar..bulan akan tutup matahari then akn nampak macam cincin bercahaye gittuw!!xpela,apepon bnd ni is 1 of kurniaan Allah..xleh nak kate bala ataupun pape jele..(certain chinese believes tat bnd ni xelok since it happened at the same time with cny) sape yg nak tgk,sile pakai polarized nye spec owkayh!!bawah ni cth gerhana matahari cume pic ni happens time malam..ptg nnt tuh cerah la yer..



cheeeyah!

7 comments:

Anike MK said...

Takde pon gerhana???

Da' daffodil D said...

adela..kat johor plg jelas nampak tau!ko kan kat johor...

Da' daffodil D said...
This comment has been removed by the author.
Anike MK said...

Kat sini hujan ler..
Start cuti aritu..
mendung tiap2 hari...

Da' daffodil D said...

ek..ntah.ak tgk kat berite aje

Anonymous said...

haah kan!!
anikeMK ni so siyall!!
siyolbiyoll...


tgk berite kunun..!!(:

Da' daffodil D said...

ish.mmg tgk berite la