May 21, 2009

cap cap cap kelicap cap cap

tgh lepak2 kat opis(bos p audit aku goyang kaki lar), suatu kenangan menyelinap di sebenak pikiran ku. ecececeh. :D teringat lak mase trip pd-melaka tu main cap cap cap kelicap cap cap. rindu plak tym tuh. aku pulak digolongkan dalam group yg menang. so, bertambah bestlah kan. hoho

how to play?
1. cari pemain. wajib ade. kalau xde p ke step num 1 balik. (mmg kne ade r ngeng!)
2. jgn rmi sgt, jgn sikit sgt, kang x best pulak. (step ke 2 ni aku tulis mengikut kate nafsu aku aje)
3. pilih sorg(saodah), bg die buat satu step sambil nyanyi lagu *cap cap cap kelicap cap cap*. then ulang lagu tu TETAPI kene buat step lain pulak.
4. org sebelah saodah (tukiman), kne buat sejibik mcm saodah buat TETAPI mula bila *cap cap cap kelicap cap cap* ke 2 dinyanyikan.
5. org sebelah tukiman (markonah), sila buat mcm step 4.
6. yg si saodah ni, kalau dah ade org silap buat tu, ko pun trus benti, janganla sengal sgt nak teruskan main pulak!
7. pas org salah buat tu kua, game diteruskan sampai la tinggal 2 org.
8. 2 makhluk alam ni kemudian main la *lat tali lat tali tamplom* untuk tentukan sape terhebat okayh?
9. renung-renungkan.........~ :D

ni pics main game tu mase kat pd-melaka.

atas : antara peserta hebat yg tinggal. keh3. (suar merah tu aku la yew) ;p
bawah : yg duduk tu sudah tumpas ditgn kami yg menang(berdiri)..terus berjuang! :)

ps : seriously i miss the old days with my best buddy(budak going backward) :(

14 comments:

benludin said...

miss the old days??

meaning u r getting older

:)

Da' daffodil D said...

hahaha..yes,im aware with that. ha,11 june ni.jgn lupe pos hadiah!! ;p

♥♥me ~ cik sara said...

hahaha..permainan hebat zaman persekolahn dulu~~

pntang masa free cikgu tak masuk..asek men ni jek..owh..sgt kebudak2an..

D! jom maen..hehe..oo 11 june beday ek? happy beday in advance! cik sara da balik kg esok..tak on9 klau kt kg..moga pnjg umur n murah rezki dn diberi kesihatan ye..wink3! ^_~

violet said...

aku suke men game nih..
besh3..

=)

benludin said...

11 june saya masih dimekah..
(dgr citer pakcik ahmad pun pi sana?)
:)

Da' daffodil D said...

cik sara : tengs~syg kamu..ok..jom main jom!cik sara jd saodah taw! :D
violet : aku dah tua nih baru pandai main..tp ttp menang ms 1st tym main..hebat x aku?hahaha
benludin : xpela,11 june tu doakan nana jela kat sane, doakan nana dapat mane2 pakwes hensem+kaya+baik+sume lah!hihihi..
(yup,asu amad pun g gak..) :)

mummy roshie said...

wah..!!bestnyer..pernah main permainan nih ms sek...bila D tulis...terus ingat zaman sek...

aduh..nakalnye aku...tp mmg best bila ingat permainan nih..rase senyum sorang2 lak bila ingat..lalalal~~

Da' daffodil D said...

huhu..t kite jumpe kite main taw taw mummy!!muahx~

sajeedhani. said...

bestnye. jom main same2! huhu :)

Da' daffodil D said...

hahah..sajeed jd tukiman la sbb cik sara akn jd saodah..hoho.. ;p

Putera Arjuna said...

rindunya...

rindu serindu rindu nya!

akau rindu korang sume..

Da' daffodil D said...

udeen....!! aku rindu korg gaks! sob3 :(

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

haha game ni semakin pupus dah haha..
ader juga yang masi memuliharanya haha

Da' daffodil D said...

haha..tahu xpe..n i baru je plak tahu how to play the game..sadis2! :D