Jun 27, 2009

from nippon paint to mjsc terendak

semalam aku xde wat FLC(first lot control) mcm biase kat NP..sbb monday ni dorg ade spot check kat situ so proses audit n cuci tanks la semalam. mmg depa bz gler. sempat aku buat counting raw materials n terlanggar lak triton,orotan,bermocoll ape kejadah raw pun aku x tahu. habis jeans aku kne additives! x boleh tanggal plak tu! (tmasuk jeans tuh dah 3 seluar aku rosak sbb cat/raw materials..sengal) hangin tul aku, trus x buat counting. seng je aku cakap ngn abg tu aku demam. (mmg demam pon tp xdela smpi x larat nak buat kan..huuu)..then die suh aku buat counting kat dalam warehouse aje. fuh! lega aku..xlanggar2 RM da cukop baik..heheh, ^_^

talking about spot check tu, tringat lak zaman muda2 dulu mse aku jdi ketua dorm-blok F-mjsc terendak-melaka.. melalak aku kalu nak buat spot check. rindu gler tym tu. tiap2 hari 11.15 pm je menjerit suh lights off. (mental sekejap aku tringat kat memories tuh..heheh) form 5 mmg best gler. form 5 lah aku dpt kenal nur dyana ekma, form 5 jugak la cinta monyet aku bmula, (malu2..heheh), form 5 jugak la aku jd ketua dorm, form 5 jugakla ainun slalu dtg menempel bilik aku study same2. (she used to call me dada..rindu!...isk3)

ni pics nur dyana ekma. seriusly aku rindu gler kat die. she's been missing since 2006. babe,wherever u r, i hope that u r in a good condition. insyaAllah. sayang kau gler ah!


ps : malas nak buat presentation n report untuk praktikal t..any hands up? heheh ;p

9 comments:

shiqin ghazali said...

aku pn rindu kt dyana ekma..
sllo gk lpak blik aku n syara dlu mse f5..
moga die brda dlm keadaan y sihat di mna jua die brade..

Da' daffodil D said...

tula..aku pun hrp bnd same..rindu btul dgn die..

ZARA 札拉 said...

oit..nippon paint!

hahahaha~

aku suka nihongo~

lalala~

♥.misz luna.™ said...
This comment has been removed by the author.
♥.misz luna.™ said...

mcm ne die boleh hilang?

mst dlu zmn skola rmai org anti kn..
huhu..
sbb jd ketua itu ini..

yaziith su anaz said...

aku sekolah 2tahun,
sekali je spotcheck.

cekgu macam garang,
tapi sangat baek.
:)))




bestla skolah.
:D

Da' daffodil D said...

zara : nippon paint tukan nihongo nye syrkt ek...malaysia punya okayh?
luna : D dulu disukai aje..x de org anti pon..hahah
yaziith : dulu bt spot check pon saje2 je sbb bosan..so mengarah jela..hahaha

oshie||aus mahmud said...

haha..tp aku ske r tgk cinte monyet tu..
monyet ane ko sebat?
haha
monyet jepon ke?
ngee~

12doctors said...

diayana ekma used 2 be my classmate when i was in form 1-3..
miss her so much...