Aug 25, 2009

kisah si sederhana comel

lovey dovey mood
(pd hal boyfren pun xde. huh!)

di bulan yg mulia ni, aku xde la niat nak post bukan2. tp kali ni post aku agak menggelikan jugakla. pasal cinta. heh. sebelum bace make sure korg xde bulu ketiak. takut pas bace tergugur tanpe sengaje pulaks. btw, ni sume pengalaman dri seseorg yg sgt aku kenal. boleh tahan comel jugak org nye. hihi.

----

dulu, mase aku jahil lagi, degil nk berpakwe. dapat la sorg mamat nsem yg kaya(anak sumbody ok?). siap bwk kerete mewah lgi kehulu kehilir. die aktif mase kat skolah dan kolej, sangat disenangi oleh sume org dan sygkan kanak2. kebetulan aku pun syg kan kanak2. alahai, gandingan yg syok bukan? tp, solatnye.....0. x terjaga. ku tinggalkan die. die tinggalkan aku.

beberape bulan kmudian, ade sorg mamat manis mukenye, anak sumbody juge. punye kerete juge even x semewah yg pertama td..maka die mengurat lah aku. mencucuk2, bersatulah kami. baik orgnye, solatnye terjage, juge pandai..(lbh pandai dri yg pertama). tp, bab mengeluarkan kate2 kesat, die lah num 1. maka, putuslah kami.

sekarang, aku sendiri. seorg diri. tanpe mane2 laki2 disisi. sebenarnye..nak laki mcm mane lagi? cukuplah sekadar yg dpt melengkapi hidup aku. dpt hormat kan aku. dapat bimbing aku dan bakal anak2 kami. wah, cliche bukan? xpe, x salah pk ttg mase depan kan?

----

aku : aku bukan aku. jgn salah fhm eh. kalau ini kisah aku, sudah tentu kat atas aku cakap ini kisah budak yg sangat comel. x gitu? ;p

ps : roommate aku pnah cakap, kalau btul2 syg seseorg, knp x ubah mereke ke lbh baik? knp perlu tinggalkan? yes, aku ade berpk ttg itu. khas buat aku, selamat bercinte! hoh.



cheeeeyahhhh!! xske bleh blah!!

12 comments:

{lumut} said...

aku setuju...
ubah mereka kearah kebaikan..
bagus bukan??=)

yaziith su anaz said...

xsenang nak ubah manusia.




lagipon,
kalo bukan kita yang ubah, mungkin orang laen.
bile ko putus dengan mamat tu maknenye jodoh korang lebey baek lagila.

macamla si playboy berubah jadik setia sebab dah jumpa gadis idaman.
dan kaki pukul jadik baek sebab sayang awek.

dun werila.
t ko jumpe gak.
:))



p/s ko tu adalah ko oke.

Da' daffodil D said...

lumut : yes, tp ingt, mengubah bukan bende yg mudah ya!

yaziith : its not me. mahu aku sekeh ka? dushum

**suzenisme** said...

d, kalu kita nk ubah org, kita pon kne rela berubah to be a better person.. 4 me, perubahan ni kne ikhlas.. bkn sbb syg "die" je.. kalu x, sementara je perubahan tu..

JIMMY ASMARA said...

pakwe yg seterusya ni lu mahu yg berkereta jugak ke?

gua ada perdana v6.nk tak?

daffodil D said...

suzenisme : betul, D setuju jugak. tp apepun, D rse brubah kene niat untuk diri sendiri, baru prubahan tu akn lame. insyaAllah. :) thanks kamu!

jimmy : wa pasni nak cri org yg ade lorry. amacam? lu ade ke? ;p

nina said...

hahah.. jiwang yer awk hr ni??? takpe, berangan kan free, bleh je berangn dpt anak raja lps ni..

daffodil D said...

alah, itu bukan kisah saya la. huhu :p

adriana elisa roslan said...

betol~ tapi if die xnk berubah gak, alamatnye, kiter angkat kaki n sambil melambai n berkata "ko boleyh blah!!"

Da' daffodil D said...

adriana : btul2.hehe.. * x brani kite bangkang ckp org berpengalaman nih.. ;p*

violet said...

da ade seseorang jgn lupe gtaw ak..haha

Da' daffodil D said...

violet...msh solo molo oh~ ;p