Nov 29, 2009

mak i

aku melayan lagu yang dah bertahun popular.

aku pakai pakaian yang dah berzaman orang tak pakai.

aku belajar tentang sesuatu yang budak 10 tahun sedang belajar.

aku seorang yang lapuk. ya, lapuk, old skool atau tak mengikut peredaran zaman. bak kata gadis berlipstik merah jambu dan berseluar chic brown kotak-kotak jenama zara yang pastinya berharga ratusan ringgit yang mana aku hanya mampu beli butang seluar nya sahaja, you ni tak trendy la dayana. atau bahasa kurang pelajarannya, kampung. hoi, you asal usul terus bandar ke? nenek moyang you bukan beranak guna bidan ke? tak ke kampung? ok. sila kirim salam kat nenek moyang you. atuk sekali.

mungkin maksud perkataan kat atas tu ada yang berbeza tapi boleh kira adik beradik jugak la. tapi, who cares kalau aku lapuk? sila duduk rumah diam diam dan jaga anak you elok elok.

aku selalu respon marah lambat. kenapa ye? signal lambat!

******
nak upload video tetapi broadband lembab. click here. enjoy.
this is another gay thingy. maybe ramai dah tengok cuma aku je yang kampung. heh. btw, the video is so stupid but funny one though. gay, let's rock. BS!

ps : mak i mak i lah, ape hal nak jadi mak you pula?

27 comments:

LORD ZARA 札拉 said...

hahaha~
setuju dengan kamu sayang~
pedulik apa dengan org tu semua?
pergi mati lah kan?

Daffodil D said...

zara : jangan~ t dunia x havoc if depa mati.. heh

Rowena Chasez said...

laaa..
be urself k...
ignore je dorg 2..
those people never can survive in this world..
trust me..
i know better..=P

{lumut} said...

skali bace tajuk mcm maki.rupenye mak i.hehe...bahaye ckp mak you..mak you lah..kang silap2..jadi mak i.eh ape neh merepek.

i'msosupernotcool said...

we're on the same boat..
not cool..
haha..

Daffodil D said...

rowena : thanks sweetheart, :D

Daffodil D said...

lumut : lu nak lesbian sama wa kah? heh

Daffodil D said...

imsupernotcool : as in this case, yes, we r on the same boat. hehe

chokio_nia said...

aku lagi ske org panggil kampung..dr dok bandar prangai tak senonoh..

p/s: ne link ko mintak tu..http://www.youtube.com/watch?v=74DCfV5fYr0

avid gunner said...

ala...aku dak kampung...steady je...

Daffodil D said...

chokio na : tak kisah org nak panggil aku kampung tapi kot ye pun cermin ah diri tu dulu..hoho

thanks for the link. :D

Daffodil D said...

chokio na : tak kisah org nak panggil aku kampung tapi kot ye pun cermin ah diri tu dulu..hoho

thanks for the link. :D

Daffodil D said...

avid gunner : maksud aku ni untuk org yg x sedo diri wooh~

YobSumo said...

hehehe. takpa Zara punya baju bukan cantik sgt pun.

erk suka hati je... hahaha aku tak minat masuk Zara.

mari kita sokong kampung dan emak masing2!

Daffodil D said...

yobsumo : haha. hidup emak! :D

Paan said...

Suruh orang tukar template konon, template dia mcm best sgt je. Hoho!

Nyah, apasal apa2 update dari entri ko mak x dapat? Menyampah mak tau!

Shahrul Azry said...

eleh.

MissA said...

old skool ke, lapuk ke, kita x kacau org..compared dgn org yg berlagak sgt die tu trendy, ikut peredaran zaman, sume org pun die nk pdg jelek je..

Arief Arf said...

buat bodoh jela ape orang nak cakap.
siapa yg tak sedar diri sangat tu nak panggil kampung2?
orang culture shock memang camtu..
relax and chill..

X)

Daffodil D said...

paan : sialan kau.

Daffodil D said...

shahrul : meleleh.

Daffodil D said...

missa : couldnt agree more! :)

Daffodil D said...

arief : haha, ok2, chill. thanks~

Kuwe said...

ahh. apa saja kampung lah bandar lah. apa org bandar tak makan nasi? beras yg sama juga.

p/s: aku org kg.ada blog lagi.org bandar sume ada?kihkih.

niesz said...

xpe..yg penting eppy..hihi..org kampong pon lagi maju dr org bandar..niesz pon duk kg..yg pasti nyer..kg lg besh!hahaha..

Daffodil D said...

kuwe : haha. org kg pon sume ada blog kah? ;p

Daffodil D said...

niesz : oh..sgt setuju..!!kg agi best~