Dec 9, 2009

bila bercinta dengan si F

pengakuan kali ini, tentang i dengan F i. cukup2 lah berahsia. F, i sayang u. *_^
i ingat lagi, dulu i dengan fakrul selalu main polis entri sama sama masa kecil. bila mail gemuk tolak i sampai i jatuh tersembam, fakrul lah yang jadi hero i. dia pujuk i, lepas tu dia jugak yang buat mail gemuk lari ketakutan.

i ingat lagi, fakrul hadiahkan i rantai berbentuk hati - rantai pusaka. sumpah i rasa i tak layak nak dapat rantai tu tapi fakrul yakin kan i yang rantai tu memang untuk i. sangat terharu i waktu tu. menangis berdandut i. heh.


i ingat lagi, masa tu i pakai dress merah nak ke majlis sahabat fakrul, taufik kot namanya. dress tu nampak leher jinjang i, jujurnya, memang agak sexy. i tahu, fakrul dah stim habis tapi sebab tu fakrul tegur, katanya 'tak sesuai'. heh. tapi biasalah i, degil. tak pasal, i di goda taufik si buaya mulut busuk. bertumbuk fakrul dengan si taufik tu.

i ingat lagi masa tu kami bertekak mulut, masing masing tak nak mengalah. tak pasal2, penampar sulung fakrul menjamah pipi gebusss i. heh. dan lepas tu, dekat seminggu dua jugak lah kami bermasam muka. takpe fakrul, i dah maafkan u sebab i tahu u tak sengaja.

i ingat lagi, setiap kali fakrul datang jumpa i kat U, pasti dia akan bagi i sekeping nota kecil. kata2 semangat. tapi ada sekali tu, 2 minggu dia tak show up sebab dia marah i berkawan dengan airil, tak keruan i di buatnya. dahla time tu exam week!

i ingat lagi, masa tu i stay up sampai pagi, lepas tu fakrul sediakan i vitamin. dia tunggu sampai i telan habis baru dia balik. lepas tu dia buat muka comel senyum2 goda2 i. nasib baik iman i kuat. heh.

i ingat lagi, time tu lampu dapur rosak. i kat rumah dia, dapur. tiba2 rasa macam ada orang peluk i dari belakang. menyirap i tapi macam best pula. ha ha. kemudian, suara ibu fakrul datang dari pintu. terkejut fakrul sebab di sangkanya aku ni ibunya. ah fakrul, nak lagi. nak lagi. hoh.

mungkin ramai yang ingat i tipu tentang fakrul ni tapi semua ni tak bohong. i sayang fakrul sejak kecil lagi sebenarnya. banyak lagi i nak share tentang i dengan fakrul. tapi fakrul cakap, sudah2 lah sebab yang dalam kelambu pun takkan nak cerita kot. hoh. even sekarang fakrul lumpuh, i akan sayangkan fakrul jugak.



ah, aku dah bilang jangan bagi aku baca novel. kan dah ter'jadi' watak utama. haih, menghayati betul lah! oh my fakrul...dalam mimpi!

ps : ingat, jangan bila kamu sudah bisa berdiri, kamu ingat bintang sudah boleh kamu capai. kamu silap sebab kamu tak berusaha lebih. jangan salahkan aku jika kamu kembali tertiarap.

38 comments:

Nabil Fizri said...

i dah bayang si F tu fizri u!

Daffodil D said...

nabil : haha. nasib baik bukan, kan? ;p

niesz said...

al..ingt betul2 tp..da percaye 99% da td..hahahaha..kene tipu lak..huahuahua..but nice giler fakrul tu ek..rase2 nyer ade ke laki cam tu ek..emm..pk jap..

Daffodil D said...

niesz : ada tapi susah nak cari la niesz.. :D

qishie said...

haha..novel mende tah ko bace

Daffodil D said...

qishie : bunga yang layu. nyeh3

PiNk ButTeRfLy said...

hahaha..

i dah percaye la.

excited je bace sampai habis. isk..

riBEna said...

skali igt btoi daaaaaaa
gara2 nobel upenye
aduhhh
tertipu lagiiiiiiiii~
hahaha~

Daffodil D said...

pink : ha ha. maaf, saja nak ngade2 masuk dalam watak tu :p

Daffodil D said...

ribena : pasni tamau tipu dah, nak cte kisah betul pulak. he he ;p

lionteen said...

haha..
mmg btui2 cam nobel la..
bgus2..
ni msti dr bc nobel tu,trus meresap dlm jiwa kan..
hehe

oranglidi said...

faKRUL2..

Daffodil D said...

lionteen : em2, he he ;p

Daffodil D said...

oranglidi : fa krul fa krul?

Wanie-san said...

hahaha ingat kisah bonar dah..
ingt ending nya D kawen nga fakrul..
ceh..ditipu plak...

FiFFyMaFiA (",) said...

f?? fiffy ke? oh my dalingggg

Daffodil D said...

wanie-san : kalau ade rezki, kawin lah D ngn si fakrul tu. he he ;p

Daffodil D said...

fiffy : tahik ko darling.

joegrimjow said...

ni baca novel ape ni sampai jadi camni nI?
HEHE
teruk btol

Daffodil D said...

joe : tula, penangan novel mmg kuat. haih~

faiq said...

naseb F bkn faiq..haha

cik EPAL said...

dah lama tak layan novelllllll :D

Daffodil D said...

faiq : oh, mmg sgt nasib baik lah! kalau F faiq....haih~ ;p

Daffodil D said...

cik epal : tgu la u habis exam dulu baru leh layana novel ;p

chokio_nia said...

haha..bengong nabil fizri..aku rase nak hentak..haha

gle mendalami watak ko ne..hoho

Daffodil D said...

chokio : ain, nabil mmg ngeng. ha ha. kalau aku jadi watak tu aku dah x nak blogging! ha ha

Rowena Chasez said...

huhuuu~
bestnyer bce novel...
lme sgt dh xbce novel..

mUTe said...

Fakrul ke farez kelas kiter??? hehehehe

fitriah said...

dusta! f tu fitriah kan?? haha

MissA said...

i ingat betullah citer ni haha..
rare betullah lelaki mcm ni kot :P

Dak Wan said...

Angau erk? Hehehe

Daffodil D said...

fitriah : haha, perasan. ;p

Daffodil D said...

missa : setuju2..sbb tu kne cari yg tbaik. heee~

Daffodil D said...

dak wan : agak la jugak ;p

sharamli said...

menyesal xbaca dari bawah

YobSumo said...

kau tahu tak aku rasa tertipu?

aku rasa nak saman blog kau.

tapi sebab aku takut kau menangis berdangdut,aku maafkan.

Daffodil D said...

sharamli : ha ha. pattern ape pulak bace dari bawah. ;p

Daffodil D said...

yobsumo : ha ha, ko nak aku nangis irama ape pulak? ;d