Dec 22, 2009

Bila (part 1)

-biarlah kalau i suka berkhayal pun, i bukan guna otak you pun. sibuk! pbbbt.-

attn : the first four are real while the others are not - so far.

I just like it when the comel face of you tengah fikir camne nak solve problem tentang assignment/project you. And when you did asked me if I can suggest anything and sadly I cant, you just buat muka comel and senyum to me. Seriously I just cant actually describe how crazy I am sekarang sengeh sengeh bila fikirkan that comel face of you. Sekarang tidak lagi.

I just can’t help it when the-not-so-soft-left hand of yours was holding my right hand while driving. I know it is against the law but I just feel by doing that, u actually needed me to be by your side and I do appreciate it. Sekarang tidak lagi.

I selalu monyok bila you paksa I makan sayur sedangkan you tahu I tak boleh makan sayur. Then you akan ajak I pergi ashraf/azah/mart and beli kan I juice. Comel. Tak pun, you lalu Pulai then ada orang jual buah tepi jalan you berhenti and belikan I buah pastu suruh I makan banyak banyak suruh I gemuk sebab you cakap I gemuk = comel. ha ha. Padahal nak imbangkan balik nutrisi sebab I tak makan sayur. Apadaa. Sekarang tidak lagi.

I just feel so malu but happy at the same time (ngada oh!) when you hulur that different not so soft left hand of yours so that I could salam you. Then I cakap, “tak nak sebab kakak cakap nanti bila cium tangan suami sendiri tak feel dah”. Ha ha. And you just senyum and say ok! Then buat I rasa macam nak pelok pelok you kuat kuat tapi sadly tak boleh. He he. Mungkin akan lagi.

I suka sangat suka amat bila you asked me “what do you like to have?” and when I cakap I have no idea then you tiba tiba tanya perut I “what my baby like to have?” ha ha ha. Tipu tipu. Baby fat perhaps? ;p when I cakap I have no idea then you cakap “its ok, hari ni kita makan bla bla bla” sambil buat muka comel itu lagi. Ah. Satu hari nanti.

I happy even bila I gaduh dengan ayah I, malam tu you stay up with me just to listen to bebelan I + I was crying like a 3 yo little girl. Then you cakap “jangan nangis nanti cepat tua, tapi takpe nanti kita tua same2, I pun tetap sayang u”. Then I cakap, “Ok my heart melter, enuff, jom tido, I dah ok.” Ha ha. Satu hari nanti.

bersambung......

selit-ngan

bro's tummy, say hi to bloggers! heh.


ps : i just feel so bengong because telah fikirkan pasal kecewa terhadap you sepanjang hari and i end up with tak wish my mom earlier for her birthday! (how come my ex wish my mum pulak??ah!! benci!) i know that was a big mistake from me and i tak salahkan you sebab i am the one yang fikir pasal you, bukan you yang ngada ngada nak masuk dalam otak i. saya kecewa dengan diri saya. ah!

pss : i am so sorry with my words to u yesterday. dad, i love u so much and i hope things will get better soon.


you = specific to you. you, u = orang yang tidak specific.

14 comments:

avid gunner said...

aku nak buat lagu based on this entry. bole x? btw,seriously,ur honeymoon part is over..say hi to real life.

Daffodil D said...

avid gunner : ha ha. thanks for wake me up ;D

sharamli said...

xperlu kecewa2..

cari sj YOU yang lain..

yup..yg lain...

Daffodil D said...

sharamli : benar ini? ok, bakal! ;p

benludin said...

ijol tu tak yah buat2 boroi...mmg dah boroi..kakaka

Daffodil D said...

benludin : ha ha ha. :p

faiq said...

bnyk lg YOUsuf kt mlysia ni..xde hal lah

Daffodil D said...

faiq : ha ha ha. setukjuk! ;p

i'msosupernotcool said...

U'll find anther U..
later..

Pais Chaos said...

you ade ramai.. gua kat sini pun you gak..hahaha

violet said...

abg ko 2? aish...besa nye...hoho

Daffodil D said...

imsosupernotcool : surely will. thanks.

Daffodil D said...

pais : bwek.

Daffodil D said...

violet : yups! he he