Dec 8, 2009

cina versus melayu

cina ingat dia bagus. pijak orang melayu.

orang melayu tak hormat orang cina. cina kena kerja keras baru boleh berjaya.

orang cina makan babi. pengotor. berak tak basuh.

melayu bodoh. belajar tak pandai pun boleh masuk U.


- gadoh(2009).

kalau nak suruh aku buat review, mungkin review aku tak sehebat fiffymafia. maka, sila tonton sendiri dan fikir dari pandangan awak sebagai cina dan awak sebagai melayu. benar atau tidak - ada akal bukan? cuma, in short, zahiril adzim sangat comel. maka, sila lah sila lah tonton. heh.

****
aku sudah expert masak sambal tempe garing. oh, syazreen, sila drools banyak banyak sambil membayangkan masakan sedap saya yang konon2 awak bilang bisa kesakitan perut sekiranya melantaknya. hoh. lampiran gambar masakan masakan aku akan di post kemudian. sila tunggu dengan penuh ghairah. heh.

ps : masih dalam proses meng'expert'kan diri mentanak nasi tanpa terlebih atau terkurang air. heh.

33 comments:

LORD ZARA 札拉 said...

err~

menerima tempahan ke ni sayang~

iezat n hobbes said...

macam lubang punggung..tanak nasik pon tak lepas

FiFFyMaFiA (",) said...

terima kasih kerana mengatakan saya hebat! wakakaka


bontot ayam panggang 1!

Daffodil D said...

zara : tidak terima tempahan. nak rasa datang ke teratak i~ :D

Daffodil D said...

iezat : lu bukan dah masuk kubur ke? diam sudaaa~

Daffodil D said...

fiffy : maaf. lupa nak letak "..." ;p

joegrimjow said...

ehem ehm
ku pandai masak nasi ayam
lalala~

cine bagus
mlayu pon bagus

Daffodil D said...

joe : uhhh~ bg la resepi..hehe :D cina melayu gaduh isu lama yang sgt sensitif, nak sentuh lebih2 pun tarak berani la boss~ :D

yaziith su anaz said...

oh bebeh.


terbaek punya cite tuh.
ko nak kerap jumpa ZA g r klpac.
terkam lah beliau t.
haha.

Daffodil D said...

yaziith : oh, dikau sudah melihat ya? aku suka ZA x la fanatik sgt. bek aku p terkam kau, heh.

qishie said...

cerita ape weh?kasi link

YobSumo said...

aku dah power dah masak nasi :p

lepasni muka berseri2 lah kamu, byk makan tempe :)

Daffodil D said...

qishie : aku tgk kat cd daaaaa..tjuk nye gadoh..

Daffodil D said...

yobsumo : mkn tempe leh berseri2 kah??

niesz said...

hihi..ni nape2 marah2 kat org cina ni..sabar ek..

emm..xsabar lak nk wait masakan terbaru..mane tau niesz lak ley blajar..hihi..

Paan said...

Kalau aku ni yahudi, agak2 ko follow blog aku x?

Daffodil D said...

niesz : erk, bukan D yg marah org cina. tu dlm cerita lah. huhu.

Daffodil D said...

paan : aku tak pernah mengira bangsa mahupun agama. heh ;p

chokio_nia said...

btol!!zahiril sgt menggoda..owh2..haha

weh..aku da pandai masak nasi..mau blaja??hoho

Daffodil D said...

chokio : benar kah kau sudah pandai masak nasi? macammane nak kasi x terkurang atau terlebih air ek? haiya~

siggplus said...

mak aku ckp nak tanak nasi kena air tu tinggi 2/3 jari telunjuk saja dari level beras..

so far aku ikot cara dia, tak pernah lg nasi aku lembik or keras

ngam2 saja. nak berak pn sng. lancar

i'msosupernotcool said...

senang la tanak nasi..
nanti aku wat entry sal tanak nasi..
haha..

Daffodil D said...

siggplus : o yeah? thanks! :')

Daffodil D said...

imsupernotcool : ha ha. baik, ku tunggu~ :D

cik EPAL said...

nak tempe jugakkkkk

Nabil Fizri said...

sukat pakai jari tengah, baby.

Daffodil D said...

cik epal : heh, moh le cni. :D

Daffodil D said...

nabil : oh, sila sukat kan bisa? aku malu nak guna jari itu. ;p

mUTe said...

la.. masak nasi pon x reti? camner nak smbg bsines mak mertua aku nih?? hahaha

Dak Wan said...

Cara-cara tanak nasik;
1) Sukat beras 1 cawan utk seorang.
2) Air kira2 sama dengan beras.
3) Cuci beras dengan clorox utk membersihkannya.
4) Masuk dlm rice cooker dan tekan suis on.

Ok. Siap dimakan dlm 2 minit.

Daffodil D said...

mute : sapo mak mentua ko? ha ha. ;p

Daffodil D said...

dak wan : clorox? nak mati? huh

Dak Wan said...

Clorox arr baru bersih, kalau tambah detol lagi bersih. Hahahahah.


ps : sebenornya teman pon tak gheti jugak. lalala.