Dec 2, 2009

perempuan perempuan saya

girls night's out. jangan persoal dimana dan bila. sila scroll down dengan khusyuk dan tawaduk.

asmahani, syamira, saya self, baishatul, syazreen. jangan risau dengan ke-dark-an gambar ini. sebab motif nya adalah untuk menunjukkan tar jalan. means, we were just happened to be 'up' there.

baju kotak kotak ini asmahani. ramai panggil beliau semah. ah, rock kapak bukan? tidur ketika makan memang sudah menjadi salah satu kebiasaan beliau. beliau merupakan seorang yang bijak pandai walaupun masih memakai braces (ok, memang tiada kaitan-sila abaikan). beliau sangat tinggi, berkaki zirafah dan bakal menjadi model pelantar. oh, yang paling penting, kami suka bilik beliau : our cinema, our party spot, our gossiping port. bakal pemegang ijazah sarjana muda kejuruteraan petroleum ini juga mempunyai seorang teman jejaka yang hitam manis serta mempunyai honda. ok, jeles sudah. tamat pasal beliau.

perhatikan si baju merah jambu ke-peach peach-an. ya, nama beliau baishatul. panggil saja bai/bye. beliau seorang yang sangat genius-mungkin dek baka seorang ibu yang bergelar guru. beliau perasan beliau tinggi dari sang penulis malangnya beliau cuma berada di paras telinga sang penulis. ha ha ha. ah, mungkin itu sahaja kelebihan sang penulis berbanding beliau. sadis pula. beliau mempunyai seorang gula gula hati tinggi lampai yang sedang melanjutkan pelajarannya nun di US. dan, beliau merupakan pembuat kek coklat terhandal di pantai remis. pantai remis itu celah mana? sila jumpa abang google atau tok yahoo.

perhatikan si tudung coklat. nama beliau adalah syamira. panggil mira. beliau merupakan seorang yang sangat comel apabila beliau berlari lari ke arah sang penulis lalu merengek rengek dan menyuruh sang penulis memakaikan beliau tudung. ha ha ha. beliau pernah bercita-cita untuk menjadi seorang psychopath killer setelah beliau khatam membaca buku karangan max ryan. fortunately, desakan seorang profiler yang baik hati iaitu sang penulis membuatkan beliau bakal merubah profesion : bioprocess engineer. heh. oh, gadis ini sudah bertunang. jejaka jejaka di luar, main jauh jauh. dont let he bites you!

sila tenung wanita manis berbaju coklat. nama seindah rupa - syazreen. nick beliau adalah syaz namun untuk sesi menggedik, boleh panggil beliau reen. beliau mempunyai satu tabiat : menjalinkan hubungan teman tapi mesra dengan rakan satu maktab. beliau suka mencari a needle in needles. ah, a particular needle. means, beliau seorang yang rajin sehingga beliau dapat biasiswa petronas. oh, kami yang lain pemegang loan sahaja. yang amat pasti, beliau merupakan yang paling baik antara kami sebab beliau pernah berkata : "y dont we hang out with the gadis melayu theme?" ha ha ha. i should dare her.

spin the tables! its time to eat.

sila pandang sekilas gadis si tengah. nama diberi dayana. panggil je ikut ibu beliau bagi nama, dayana. beliau, comel. ha ha ha. mahu puke ramai ramai atau tidak? heh.



saya ada dia. tapi dia tiada honda, dia tidak study di US juga. malah, dia masih belum pun menjadi tunang saya. maka, kenapa saya suka dia? eh eh, suka hati saya lah!

ps : aku sedang menguji tahap keberkesanan sabun mandian bayi HALOS n HORNS. farrer, goodder. hoh.

36 comments:

bubbye said...

sedih ye baca sambil diiringi lagu mendayu2 ko ni.terima kasih.semoga persahabatan ini kekal selamanya.jom lumba sape kawen dulu.haha!

Daffodil D said...

bubbye : haha, sedih tahik ko. weh, lagu ni tersesat t aku tukar ah. nak lumba? dapat hadiah apa woot? ;p konpem ar meor propose ko dulu. ah, tak aci betol!

niesz said...

wa..syok nyer korg..da lame niesz xrase lepak2,mkn2 cam nie..emm..tu la..kwn niesz semue prktikal sem dpn..lg la susah n jumpe..sedey lak rase..

Shahrul Azry said...

eleh dayana..

LORD ZARA 札拉 said...

eceh~
hehehe~
kenangan kan sayang?

tiada kenangan kita bersama?
=[

Daffodil D said...

niesz : meh la join D nak rakan2..hoho..datang utm meh~ :D

Daffodil D said...

niesz : meh la join D n rakan2..hoho..datang utm meh~ :D

Daffodil D said...

shahrul : meleleh azry.

Daffodil D said...

zara : you yg tak nak tangkap gambar dgn i bila kita jumpe :'(

chokio_nia said...

wah..jap2..dia tu da jadi milik ko belum??..cm dah je..hiyo..br beberapa entri lepas gaye ko cm sedeyh..skang da hepi la eh..=)

Daffodil D said...

chokio : belum lagik la! hahah. entry dulu tu marah2 manje je. muahaha~

chokio_nia said...

haha..ko ne tak leh blah..manje abes la kan....ape2 pon, aku doa yang terbaek ntok ko..kalo ko rase bahgie ngan die, go on..=)

bubbye said...

eh..syamira tu betul ke dh bertunang.sangsi akuh.

fitriah said...

ooo ko hang out tak ajak. kita putus!

i'msosupernotcool said...

suka kan buta..

♥miszluna™ said...

ok aku panggil kau ngn nama penuh..

dayana amira..

mcm nurul fatiehah ckp

:P

Paan said...

Eleh dayana...

Nabil Fizri said...

dayana, tuka lagu. gua nanges.

Daffodil D said...

chokio : haha ain..thanks. aku doakan ko n pakcik kasih jugak :p

Daffodil D said...

bubbye : tgk fb die sudah..

Daffodil D said...

fitriah : hey, sambung balik la! t kite klua ok? hek~

Daffodil D said...

imsupernotcool : siapa buta?

Daffodil D said...

miszluna : haha, dah agak dah junior aku tu member kau la huda..lame je die nyepi dari dunia blog neh..

Daffodil D said...

paan : eleh farhan..

Daffodil D said...

nabil : haha, baik! demi lu! ;p

yaziith su anaz said...

oh bebe.


nape pakai teori halo n horn tuh?
well,
dimana dan bila??
haha.

Daffodil D said...

yaziith : busuk, kan da cakap jgn tanya. saja nak wat aku marah. haha. rindu kau la busuk.

Arief Arf said...

wow!
look at the food!
yummy!

Daffodil D said...

arief : ceh, kau kene jaga badan, jgn duk tgk makanan jek.

♥miszluna™ said...

huhu..

cuti2 die nyepi la..

klu x asik update je..

huhu..
nurul oh nurul..
rindu plak kt dia..
huhu..

kitorg slalu ngumpat ko..
tp yg baik2 je..
hee..

:P

ko x rindu skola?

♥miszluna™ said...
This comment has been removed by the author.
cik EPAL said...

banyak nya perempuan/..hehe :)

Daffodil D said...

miszluna : ngumpat? tapi bende baik? pelik. haha

Daffodil D said...

cik epal : hehe, besties :')

mUTe said...

Sape yg bj pink tuh? cam pnh jumpe kat atas candi borubudur. haha

Daffodil D said...

mute : haha, sengal. kawan kau la tuh~