Dec 13, 2009

roommates

oh, hai blog! heh. rasa macam dah berkurun pula aku tak meng-update blog dek ketandusan idea. tak pun, terkena jangkitan penyakit ramai bloggers yang macam dah takde semangat nak ber-blog. ah, biarlah, asal depa bahagia.

malam tadi sebelum tidur, mencurah-curah idea datang tapi malas nak on laptop. sekarang wifi utm tengah laju tak hengat, idea macam kura-kura je lembabnye, yang macam kayu tenggelam timbul pun ada, dan macam kentut yang malu-malu nak keluar pun ada. heh.

btw, semalam dapat rommate baru, so post kali ni nak cerita serba sedikit tentang 'tupperware' roommate aku.

2004-2005 : masa kat mjsc terendak ni, selama 2 tahun aku dengan farah diana. dia suruh panggil dia tikus, tapi atas dasar hormat, aku panggil dia farah. he he. orangnye kecil hitam manis. pangalaman yang paling aku tak boleh lupa tentang farah ni is tiap tiap malam aku akan ajak dia tidur dengan aku. ha ha. nasib baik lah dia kecik so katil tu 60% milik aku. ha ha. oh, tiba-tiba aku rindu masakan sambal ikan bilis ibu farah. T_T

2006 (jan-may) : masa ni first time aku jejak kaki ke U. dapat roommate sarawakian. dayang norkhairunnisa! benda yang paling tak boleh lupa masa dengan dayang ni is time tu study week. kami 2 stay up sama sama. tiba2 ada bau pandan n aku tanya lah :
awak ada makan kek pandan ke?
haish, jangan tegur lah!
hah? kenapa tak boleh tegur?
......(dayang diam)
dua tiga detik kemudian secara spontan kami lari ke pintu. terus kua ke bilik sebelah. takut! (sebab orang bilang malam2 kalau berbau sesuatu jangan tegur) ha ha. rindu dayang!

july 2006-may 2007 : first year di UTM aku dapat teman sebilik yang lain course. asmahani namanya. paling best tentang dia is dia selalu kejut aku subuh. ah, baik sungguh. tak payah cerita banyak pasal dia sebab sudah ada di entry 'perempuan-perempuan saya'.

july 2007-may 2008 : buat pertama kali, aku dapat teman sebilik yang lebih tua dari ku. afifah. aku panggil kak fifa. bak kata bai, "weh, roommate kau hot" . ehem. ye ke? ah, tak nak cakap lebih la. tak rindu dia pun. ha ha *tiba2 rindu roommate bai*

july 2008-august 2008 : roommate ku juliya. serius dia sangat baik dan comel. tiap malam sebelum tidur kami cerita pasal pengalaman masing2. dahla, sebulan je, tak payah nak cerita banyak. ps : dia sangat comel. sangat.

august 2008-may 2009 : sekali lagi, aku dapat rommate yang lebih tua. nazihah namaya. oh, berkahwin sudah kak ah rupanya. tapi perangai tak macam bini orang. duk melawak je keje. pastu pengalaman kahwin pun kak ah banyak story dengan aku. ah, masa tu memang rasa nak ada suami. erk.
kak ah and me

july 2009-nov 2009 : norziha nama diberi teman sebilik aku kali ni. shela panggil dia orang bunian. sebab? biarlah rahsia. dia dah ada bf dan dia sangat sayang kat bf dia. selalu dia buat breakfast tuk bf dia. ah, nak kahwin kuasa dua! XD

dec 09-entah : siti wahyu. manis. cantik. putih. mata brown. lawa. kak, belanja i. noktah pasal anda.



ps - rasa macam nak:
- mencium bau bumi yang basah selepas kilat
-seseorang mendendang kan aku lagu barney

pss - roommate aku kat rumah perlu cerita tak?? ibuk! rindu.....~

26 comments:

fitriah said...

1st! haha ok jap nak bace

fitriah said...

eh byknye rumate?

nape die suruh panggil tikus?

Daffodil D said...

fitriah : ceit. em2, banyak kan? sebab muka dia mcm tikus dia cakap :D

Wanie-san said...

hihi rumatesku b'macam sikap..tp sume2
baek hati!!!oyeehhh...bolehkah sy menjadi rumates mu D..muahaha

Daffodil D said...

wanie-san : boleh. mai lah~ :D

Misz SeroJa said...

2la..lama xda entry ko...rindoo.;p

Misz SeroJa said...

2la..lama xda entry ko...rindoo.;p

Daffodil D said...

misz seroja : ha ha, padahal baru seminggu kot. awalnya rindu ;p

sharamli said...

aik..betukar2 rumet erk..
0rg pnya sama je dari 1st year sampai skg

Dak Wan said...

Saya nak tuko gak rumate bleh tak?

Daffodil D said...

sharamli : tukar kolej maka tukar rumet :D

Daffodil D said...

dak wan : mahu jadi rumet saya tak? ha ha

oshie||aus mahmud said...

wah hebat entri anda :) sy suke :) jage sume org2 itu, networking semuanya :)

Daffodil D said...

oshie : ha ha. bereh boh!

faRk said...

"pastu pengalaman kahwin pun kak ah banyak story dengan aku. ah, masa tu memang rasa nak ada suami. erk."

x snonoh hang ni kan?

BuLaN iTu aKu said...

salam... haii kamOO...
first.. nak mintak ampun sebab lewat untuk mempolow blog kamu..
sebagai denda bulan akan tag kan blog kamu supaya bulan senang lawati kelak..
salam perkenalan

avid gunner said...

haha...tikus tu roomate ko dulu rupanya...
semah rajin bangun subuh rupanya...

nice share..aku nak print jap entri ko nih...

oranglidi said...

kiim salam dekat daffodil weh! wa nk berkenalan dengan beliauu

iezat n hobbes said...

kak ah ada adik perempuan?

niesz said...

bnyk nyer rumate..hihi..best kan bile ingt2 blik sape rumate kite..ade gak kadang2 xpuas ati ngn rumate sendiri..but lame2 ok balik..ye la..dorg la tmpt kite luah kan perasaan..but ade gak rumate niesz yg niesz geram sgt..sbb die la niesz xdpt kolej tuk sem depan nyer..uiiish!geram nyer..

Kuwe said...

hai cewek cewek disana.

p/s:aku pun dah hilang sikit smgt nk update kadang2.ko ada bomoh aku?

ellenyna said...

bestnya ada roomate begitu. :D

mUTe said...

Aku kenal si tikus. Jiran sebelah taman aku. haha

Shahrul Azry said...

eleh..

yaziith su anaz said...

mesti ko liat bangun time subuh weyh.
haha.


tenet lembab, ko pon nak join ke?

Dak Wan said...

Erk? Baper eh hantarannya?(dgn nada kucing siam jumpa ikan rebus) Hehehe.