Jan 31, 2009

step into 'you tea aim'

urgh, dah sampai UTM yg terchenta pon. damn bored. nak study tp seriously mmg xde mood.. nak layan movie pon xde mood.. haih, kan best kalau dapat extend cuti.. :( td mase dalam flight, ak tdo sesedap2 nyie.. tbe2 je rase kapal landing.. nyenyak sungguh!!time take off pon ak xperasan..gler hebat dayana nieh!hahah..ntah2 air liur meleleh pun ak x perasan..tup2 org sebelah tulung kesat.agaga.but yucks!;p sampai utm, babai, mira n kelly xsampai ag..so xlunch lah.naseb baik kat senai dah beli roti lavender yg x sedap ituh! :D xpe..atleast perot dayana kenyiank.. hehe. yg hangin nye, knp la cafe k13 xbukak..??tensen la..terpakse la ak pekena magi..janji kenyiank! heheh..xpela, td pon dah bfast kfc ngn ayahku,ade gak la makanan berat tuk harini..huhu..

pandang slack kat ayah sbb die tgh ckp ngn pompuan chantek mane tah.. :? (liya pelik la tuh ;p)

btw, coming week ni akan ade test eco n then quiz bio..hope that i manage to study asap..lol! can u? ;p

Jan 29, 2009

16 : sixteen

tag by mr mute

16 perkara ttg aku yg mungkin korang tau atau tak tau atau buat x tau adalah:

1. i was one of the biggest fans of man utd..since 2001..mak aih!beg skool dulu pakai beg mu..purse n bilik aku pnuh ngn poster mu!x caye tanye inchik faridzul rizal..agaga..but, since pepakwes ku sekalian alam minat basketball lah, tennis lah, dsb..xdapek lah nak nulung..heheheh..berkubur lah diriku sbg one of the biggest fans of mu..ngeeee..(saje ltk champion supaya muzam jeles..agaga)


2. pernah panjat kolong tandas 4 tingkat(mase tuh aku form 3..nakal sungguh!)..sampai 4th floor je ak goyang2 kan tangge besi tuh sampai debu jatuh kebawah..hahah..

3. my nickname among my close fam members is nana..


4. pernah berimpian nak jadi stewardess..kah3..stupidest(skati je buat ayat sendirik)ambition ever tat cud across my mind!now?i hate stewardess!!(only GOD know why)btw, i was in standard 4 at that time ok?!huhu..tp x leh kalahkan abg ku nye cite2..nak jadi toll boy!hahah

5. dayana seorang yg say no-to-vege + milk + cat!sape leh tolong rawat sindrom kuh inih??(hanye makan bendi,baby corn,timun)

6. suke memasak!expert dalam masak nasi goreng, sardin,(resepi sgt lain ok..bkn sardin biasa), masakan sambal, paprik, dan paling sedap is sambal belacan ku!heheh - tersgt poyo!

7. suke kaler oren..suke makan oren jugak!

8. seorang yg sgt malas nak potong kuku!sbb sayang....lah sgt kuku tuh!huh ;p (kat pic ni pon sbb dah dipakse2 oleh member aku..haish!)


9. lembab membaca buku ilmiah..satu page boleh makan mase sejam tuh!!

10. pernah diludah oleh seorg budak lelaki..alorgh..ejek je pon..kichuh!hahah..mane ye dikau sekarang inchik nashrool??

11. pernah berkomplot dgn inchik faridzul rizal untuk melarikan diri nye dari rumah nye..aiseyh!dah tolong pastu cakap ak subahat..bukan nak cover!dushum!hahah

12. sangat menyukai kanak2..plan to own a tadika..haih!kalaulah suamiku datuk..mintak ape sahaja!huk3

13. aku penyokong PR(pkr secare specificnyiew)!hehehehehehe

14. seorang yang suke duduk rumah/bilik(utm)..tp bukan malas kuarlah..kalau dah kuar,biar cari sume brg skali gus..xpayah 2 3 kali kuar.. :D

15. sgt boros bab makanan/minuman :) tambah2 sbb ak mudah kenyang tp mudah lapar..pahamkah??heeee

16. mencintai insan2 yg bernama rosli jaafar, rosnah alias, iylia amira , faridzul rizal..itu yg paling penting untuk semua org tahu! :)


cheeeyah..!!xske bleh blah ;D

Jan 28, 2009

kahwin Q's chapter 1

tag by anike mk

1. How old are you?
21 soon..(in 5 months time!)

2.Are you single?
so far, yes.

3.At what age do you think you'll get married?
i will try to get married bfo i turn to 25! :p cepat2 lagi bagus!(pelik knp ramai perempuan sekarang ni nak kahwin lewat..)

4.Do you think you'll marrying the person you are with now?
i am with nobody now

5.If not, who do you want to marry?
well-equipped guy shud b damn enuff ++ ;p

6.Who will be your bridesmaid & bestman?
any of my best + close buddy..1 thing fo sure,tat person must not be married yet! :D

7.Do you want a garden/beach or traditional wedding?
simple2 wedding je..xkisah traditional ke ape..asalkan yg diwajibkan tu dah dibuat..

8.Where do you plan to go on honeymoon?
up to him!(kene dga cakap hubbyku pas wenwen)

9.How many guests do you think you'll invite?
seramai yg mampu..insyaAllah :)

10.Will that include your exes?
of cosh b gosh!exes r still frens what...their spouse/partner will b invited tooo!

11.How many layers of cake do you want?
ittew perlu dibincang dgn si dia dahulu!tp 2 layer pun ok dah..cam kek ni..


12.When do you want to get married, morning or evening?
morning wud b great

13.Name the song/tune you'd like to plat at your wedding
collin raye-love me..anuar zain pun bulllehh! ;p

14.Do you prefer fine dining or just normal spoon & fork?knife?
guna jari pon boleh...heeee..

15.Champagne or red wine?
neither both..air masak really2 save budget!

16.Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
"saya ikut kata abang" , kata dayana kepada tuut tuut..heheheh

17.Money or household items?
grrr..??

18.How many kids would you like to have?
as larat as possible!kih3

19.Will you record your honeymoon in DVD/CD?
surely will!

20. Whose wedding plan would you like to know next?
-farhah
-udeen
-cla
-ida


cheeeeyah!xsuke bleh blah! :D

wh Q's

it's a wh Q's time!

1. who + why?
sape yg lead ak tuk berblog?jeng3x..of coslah my aunty n uncle..cik nina n cik cha!!suke bangat bace blog kamu!huhu..hurm,y to have blog?sahaja-sahaja! :) personally, nak berblog ni is depend on that particular person lah nak tulis pasal ape,whether bende ilmiah atau hiburan mahupun rapik semata2..bukan puaka niyang rapik ek!! :D so desne..rerakan n taulan,kalau u all rase my blog ni MERAPIK, lantak korg la h********!(kan dah terikut mamat tuh..mak aih!)

2. when?
dekat 1st post tuh, itulah my 1st time i berblogging inieh!!xde la aktif pun..kekadang jek rase nak menaip,kuteruskan jela..kalau malas, nasib laaaaaaaa...

3. what?
whateva things yg i like to post, i will post lah.mostly it will b related to my life!xnak tahu sudaaaaaa....xpakse!

4. which?
which blog yg menjadik pilihan hatiku adele.....blog pakcik benludin!heeee.. :D

5. how?
start blogging dgn menggunakan laptop ku la..(type etc)of cosh b gosh!


ps : nothing to b shared lately cos it seems tat sumbody dah naik hangin!!g pon, cuti nih hanyelah taim2 untok menambahkan jisim yang terlalu kurangggg inih! ;p cheeeeyah!xske bleh blah!

Jan 27, 2009

15 sx

mak aih..adik sapo la ni?xtahu nak komen ape..layan.......(hahahah!)


amaran!dont do this at public area..but home can...hahahah!!

Jan 26, 2009

chinese new year + gerhana matahari

1st of all..i nak wishie heppi chinese new year tuk sume org kat malaysia xpecially those chinese lah..gong xi fat choi!!tahun ni tahun seladang n heard that this is the beginning year bg tahun cine n akan ade crisis ekonomi..wallahuallam.moge2 Allah merahmati Malaysia.. :) btw, slain cny, harini jugak gerhana matahari dijangke berlaku. if x salah, dalam kul 4 lbh, selepas asar..bulan akan tutup matahari then akn nampak macam cincin bercahaye gittuw!!xpela,apepon bnd ni is 1 of kurniaan Allah..xleh nak kate bala ataupun pape jele..(certain chinese believes tat bnd ni xelok since it happened at the same time with cny) sape yg nak tgk,sile pakai polarized nye spec owkayh!!bawah ni cth gerhana matahari cume pic ni happens time malam..ptg nnt tuh cerah la yer..



cheeeyah!

Jan 23, 2009

terawal la pulop

now 5.45 pm..flight aku kul 6.40..sengal gler..td riza hantar aku awal..kul 4.30 dah sampai epot..sebab die pon nak btolak balik kl malam nih..erm,bosan2..dahle tetibe ade india hemsem duk sebelah ku..tergugat iman sungguh diriku ini!kah3..pastu yg x leh tahan nye die p pasang lagu endustan..dahle aku minat endustan..rase cm nak golek2 je kat gate 1 nih..kui3..dibawah ni adelah pic mamat emcem tuh..ala2 je..bukan die pon..huk3

habis dah cte pasal mamat ala2 carukh khan nih..hah!yg part aku hanginnyer,time nak amik boarding pass td ade 5 org bangla potong line aku..uwargh....dushum2 lah jawabnye..ni lah resultnye.. kih3..ingt nak letak gambar tul lebam2 tuh tp takut die kejar aku sampai shah alam la plak..hahaha..hopefully perjalanan ku hari ini selamat..amin.. :) (bismillahil lazi la yadhurru ma 'asmihi syai un fil ardhi wala fis sama e wahuassamiun 'alim)

ps : thanks to riza sbb sudi hantar daku..u r the bestest fren eva lah!kih3

Jan 22, 2009

is it make frens could be wrong??

xde salahnye pon...but it is soo typical for us "malaysians" 2 just barge in n not introduce themselves...In general customs...it is much more polite n well mannered 2 actually introduce onceself 2 get 2 noe someone...like for example... Hi hello, My name is Dayana, i would like to be friends :)Alahai...susah ye? but nooo people just straight away click the "add as friend" button hoping that person would just approve.... n when he/she does...we will just wonder why the hell is this person doin in my friends list...sheeshhh..

for F*****, i do apologize for my direct response but im sick n tired with people just wanna b friends without no introduction. cthla, macam you r having a chill out conversation with a friend n suddenly you pop out n stand there n act as though we noe each otha...n i will b like..."excuse me..do i noe you????"

F*****,i hope you catch my driff..im just being frank.


ps:avoid this "add to friends" without knowing the person 1st..cheeeyaaa!

Jan 21, 2009

hampir hatriks ke taman timor

apehal la title post ku kali ini..ye2 je..hahah.2 hari berturut2 ak ngn member ku sekalian alam ke taman timor..ngapain kah?jalan2 cari makan..tp oops!jalan2 terjumpe jantan plak!hahaha..1st day tuh terjumpe cosm8 ku..depa nak ke jj bkt indah n tersesat la kut!huhu..taman itu tersangat lah besh..!kalau nak tahu lagi..sile2 lah datang ke tempat ittuw!:) kat bawah ni lew pics2 yg sempat kami ambik.. :)







1 : permaisuri kami..kak ah yang poyo aka rumet ku yg tercayang!
2 : raja serta pengawalnya yg terlupe memakai baju..kih3
3 : pose yg sangat poyo..kami terpakse mengikut arahan permaisuri kami..sungguh sedeyh!
4 : rumah dibelakang ittuw sgt lawa!erks(xdes kaitan)
5 : lelayang ittuw mahal sekali!ini kisah benar!keh3


ps - lov u all..(terpakse cakap sbb nnt meke x nak bawak ak g sane ag..kuank3)

Jan 20, 2009

ceritera tentang KAYA

Sewaktu khairul dalam perjalanan manaiki kereta untuk pulang ke MELAKA daripada JB melalui lebuhraya, beliau berhenti rehat di salah sebuah hentian. Sewaktu berehat maka datanglah kepadanya seorang tua yang berpakaian agak compang-camping lalu menegurnya … “Anak nak ke mana?”. Khairul menjawab ringkas, “MELAKA” Orang tua itu bertanya lagi, “Boleh pakcik tumpang sampai ke Pagoh?” dan dijawab oleh khairul tadi “Ehm…bolehlah.”

Lantas orang tua itu masuk dan duduk di dalam keretanya. Dalam hati khairul berkata, “Hai, siapalah orang tua nii, orang ke atau ???” Beliau meneruskan perjalanannya. Sebaik menghampiri Pagoh, orang tua tadi bertanya, “Anak nak kaya tak?” khairul tersentak dan berkata dalam hati,”Dah buat dah orang tua ni. Nak bagi aku kaya pulak. Orang tua ni nak bagi aku nombor kot. Atau nak menguji aku?”

Khairul pun jawab, “Tak apalah pakcik, hidup sederhanapun cukup. Kalau kaya nanti lupa diri pulak” Orang tua tu tak bertanya lagi. Dalam hati khairul berkata mungkin jawapannya adalah yang terbaik takut-takut itu hanya ujian daripada orang tua tadi. Kemudian orang tua tu tanya lagi, “Anak nak kaya tak?” khairul jawab serupa yang tadi, “Tak apalah pakcik,saya lebih senang hidup sederhana”.

Bila sampai di Pagoh, orang tua itu minta diturunkan lalu berkata, “Tu, pakcik ada tinggalkan satu tin kaya cap Aunty Rosie untuk anak sebagai tanda terima kasih kerana tumpangkan pakcik.” Terima kasih, ya nak.” lalu orang tua tu turun dari kereta. khairul tersipu-sipu malu lalu menjawab, “Terima kasihlah pakcik” lalu meneruskan perjalanan...kah3.

ps : teringin melihat wajah insan yg bernama khairul?try lah cari dimane2 lubuk blog ku ini..hek3!

Jan 13, 2009

kebuhsanan!

lame x post pape kat blog ni..btw,happy new year to all..(lembab tul ak ni wish..hahah) hope this new year will brings u all keberkatan..amin :) erm..td ade pilihanraya universiti..xtahu nak pilih sape,just taram jela.asalkan dah tunaikan kewajipan..ekeke..:P yg bestnye dpt planner n air kotak..kuank3..tahun 3 sem 2 ni akan lbh bz n mudah2an Allah akn permudahkan segala urusanku..amin..time management ittttuuu sgt pinting!ngeee..hurm,pe ag ek..nothing much pun harini..just mish my mama sooooo much..ayah,abang n liya too!!heeda...nahi!hahahahah ;p

ps : Life is like the dice that, falling, still show a different face. So life, though it remains the same, is always presenting different aspects..