May 28, 2009

rahsia BESAR nippon paint

kalau nk tau rahsia besar tu, kne bace post aku kali nih sampai habis. ade beberapa bnd aku nak share kat cni. (sharing is caring)

1. kisah ke negara orang - asu(uncle) aku akan g umrah harini. hopefully asu n family dpt menunaikan ibadah sebanyak2nyer~ cik char ku jugak akan ke sane, pesanan ku masih same. n bawakla pape balik tuk anak buah awak neh ye. hoho. selain dri tu, ayah aku akan ke phuket tuk mencangkul padang2 disane. all the best ye ayah! bawakla balik rumput2 tu kayh. :D

2. kisah pakaian - semalam bukak almari aku tgk baju2 xde. mengapakah? baju2 lame bnyk x muat dah. tgl baju yg muat. since im not a brand-concious aka materialistic-byatch, makanye aku akan bershopping dgn bajet yg amat sikit(bli bundle mundle.hahah) dalam mase terdekat neh. lalalala~ oh ni cte lain, last weekend i saw a very nice muffler kat curve. suit for lad i guess. alangkah seronok konok monok tomok nye if aku ade seorg bf sehebat ZAINAL ARIEF. n akanku hadiahkan muffler itu kepada dikau! ngeee~

3. kisah cuti - esok aku off day. harap skbians yg lain n paah from UKM giat2 serta berusaha lah menjalani LI korg esok. muahahah. (gelak devil that could not wear prada. sob!) :p -prada?blink!blink!-

4. kisah rindu merindu - other than miss the old days(kes rindu budak backward dalam post lepas) yg x habis2 nih, aku rindu gak dgn member2 kat terendak. i wish that i cud spin back the clock(mcm washing machine laks nak spin2) n enjoy the gud times with all of u xpecially....hurm..hurm..chitroy sayer yg dah diambil org!sob!-kidding- ouch, i miss those cool ttdians oso lar!!!!!!! last but not least...aku rindu die. rindu sgt2.. :(


aha..akhirul kalam..rahsia besar nippon paint yg dah 3 minggu aku simpan..sampai x bleh dah nak zip mulut nih is...NIPPON PAINT ADE AMIK SORG BUDAK PRAKTIKAL YG CUTE GLER!!!!! kuank3. (ade aku heran kalau korg x nak caye?????? uwaaaa...mestilah aku heran!hahaha)

ps : dgr lagu 'selalu mengalah'- teringat kat die.die.die. oh~

cheeeeeeeyaah...!!xske bleh blah!

May 21, 2009

cap cap cap kelicap cap cap

tgh lepak2 kat opis(bos p audit aku goyang kaki lar), suatu kenangan menyelinap di sebenak pikiran ku. ecececeh. :D teringat lak mase trip pd-melaka tu main cap cap cap kelicap cap cap. rindu plak tym tuh. aku pulak digolongkan dalam group yg menang. so, bertambah bestlah kan. hoho

how to play?
1. cari pemain. wajib ade. kalau xde p ke step num 1 balik. (mmg kne ade r ngeng!)
2. jgn rmi sgt, jgn sikit sgt, kang x best pulak. (step ke 2 ni aku tulis mengikut kate nafsu aku aje)
3. pilih sorg(saodah), bg die buat satu step sambil nyanyi lagu *cap cap cap kelicap cap cap*. then ulang lagu tu TETAPI kene buat step lain pulak.
4. org sebelah saodah (tukiman), kne buat sejibik mcm saodah buat TETAPI mula bila *cap cap cap kelicap cap cap* ke 2 dinyanyikan.
5. org sebelah tukiman (markonah), sila buat mcm step 4.
6. yg si saodah ni, kalau dah ade org silap buat tu, ko pun trus benti, janganla sengal sgt nak teruskan main pulak!
7. pas org salah buat tu kua, game diteruskan sampai la tinggal 2 org.
8. 2 makhluk alam ni kemudian main la *lat tali lat tali tamplom* untuk tentukan sape terhebat okayh?
9. renung-renungkan.........~ :D

ni pics main game tu mase kat pd-melaka.

atas : antara peserta hebat yg tinggal. keh3. (suar merah tu aku la yew) ;p
bawah : yg duduk tu sudah tumpas ditgn kami yg menang(berdiri)..terus berjuang! :)

ps : seriously i miss the old days with my best buddy(budak going backward) :(

May 15, 2009

conversation aku n 'dia'

rini masuk 5 hari aku menjalani proses latihan industri. wah3. ayat skematik! 9 weeks more dayana! aja aja fighting! :D balik kerje td aku borak2 dgn 'die'..


aku : penat la keje.....

h : ah,gedik kau! baru seminggu..pas grad t camne nak keje neh?

aku : tgu cik abg m'minang suda.....~

h : auta kau!!!cik abg pon kau xdes..

aku : ye x ye ek...uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

h : usaha la dlm setahun ni lau ko xnak keje susa2..cri mne2 anak dato~

aku : erk. nak terkincit jap.


h = hati aku.syg kau!

ps : miss the old days -.-

May 12, 2009

industrial training day 2

just a few updates here regarding my industrial training at nippon paint. tahu x nippon paint tu ape? cat lah weh!

1) i am the only student yg buat intern kat situ. aiseyh.
adv : dilayan 100%. best2.
disadv : diusha dgn kekerapan yg agak tinggi. (muahahahahah)

2) since the NP is practising the japanese concept, maka agak berdisiplin la hamba2 Allah kat situ.
cth : masuk toilet ade sipar khas. kne bukak kasut n pakai sipar tu baru boleh nak p kencing ke hapa.

3) 1st day aku buat rekod baik punya. aku p tdo kat situ. baru 10 mins da kene tegur. hebat kau dayana!

4) xboleh bawak hp masuk n kne tglkan dlm kete/kat receptionist. sian nenek aku xdapat nak contact aku. aku pasti die meraung2 sebab x dpt nak contact cucu kesayangan die ni. (abaikan 2 ayat terakhir sbb ini dusta berkalang belaka)

5) terpegun tgk makcik depan meja aku. die x angkat2 punggung die lgsg mase keje. dedicated sungguh. usha sikit beg tepi meja tu makcik...? ah,bnyk stok makanan! mn x nye,aku paling sikit die ngunyah, lagi la kalau aku paling bnyk!

6) ade seorang mamat emsem yg bernama andy. die siap ajak aku kua tgk wayang ag! baru 2 hari keje. kalau 2 minggu, ape ye die ajak aku buat? agagaga. (ah,mimpi malam td rupanye!abaikan. tp andy mmg emsem)

7) populasi di NP is lelaki:perempuan = 6:1. jadi, kata2 aku kat no 1 tu bukan dusta ye. harap maklum.

so far, tu je yg menarik kot. it was fun but tiring laaa~

cheeeeyah! xske bleh blah..

May 9, 2009

eiman's tomyam house

td keluarga aku dengan aku(aku wajibul ngunnah ade) g bershopping groceries kat sebuah pasaraya terkemuka. (muahahah.sgt bajet!kami ke giant ajer) then balik tu as usual akan meronda2 cari mane2 restoran yg bakal mendiamkan para2 perut "comel" kami. ;D so, td 1st tyme we ol try kat eiman's tomyam house. walaweyh, restoran die kaler ijau2 gitu~ maaf,saye xske kaler itu yer!so di mate saye nampak burok. sampai dekat kul 9.05 pm. guess what? the foods tu die masak sgt la kejap. aku berak 10 round pun x siap kot. cis! kul 10 baru dapat makanan. nasib baik sodap! bawah ni tgk la, sejam tgu makanan sempat la main2 henpon. thanks to eiman's TH sbb at least mlm ni perot aku xkan meragam. yeah!

pic 1 : 'kakak' aku dgn aku. bosan. (saje tayang henpon)
pic 2 : yummy2~
pic 3 : fatin+barley ice n me.

ps : kalau ketiak kamu berbau, letak ketiak depan kipas. bg semua org lain bau, baru adil. sekian.

May 8, 2009

homie alreadie yeahie~

im home! sejak semalam lagi. best wooo. hari 1st dapat mkn udang besau masak sambal. thanks mama! u r the greatest cook-er (bkn periuk nasik ok!) ever la. gua tabik sama lu! erk. saya tabik sama mama. :D (maaf, over-excited pulak)

semalam, for the 1st tyme mira n babai anta aku ke senai. bfo ni riza slalu hantar. jujurnye, lagi best mira n babai hantar aku. (gamak la kau riza. agaga) suke sbb keta mira ade econd. sejuk. riza, baik kau pasang econd kalau nak aku naik keta kau lagi. :D below r those pics yg sempat kami ambil. oh, sebenarnye bukan kat senai ni. gambars sume diambil kat eport heathrow. (maaf klia, kau kurang busy. heathrow agik busy. aku up kan sikit london ya!) :p

pic 1 : makan eskrem femes emes. babai xreti korek ekrem. cian die. hok!
pic 2 : seludup mcd ke cafe eport. buat2 bfast roti canai yg x sdap itu. tp mira licin kan juge. ngeee~

ps : yesterday is wednesday, tomorrow is friday, and the day after tomorrow is saturday. oh,rindu cikgu sabariah. trimas kerna ajar saya hari2 dalam bi mase saye darjah satu. :D

May 6, 2009

tagged by mummy roshie

1. anda rasa anda hot?
hell no. cute perhaps! :D

2. upload gambar kegemaran anda.
3. kenapa anda suka gambar ini?
sbb sume kwn2 ade..yeeehaaaa~

4. bila kali terakhir anda makan piza?
2 days ago.my beloved roommate belanje. yeah!

5. lagu terakhir yang anda dengar.
i just wanna say i love you by potret.

6. apa yang sedang anda buat selain selesaikan tag ini?
tgk tv

7. selain dari nama anda sendiri,anda suka dipanggil dengan nama apa?
D, nana, yana

8. tag lagi 6 orang dengan hati yg terbuka tanpa rasa kekesalan. sila lakukan kalau tak kena denda mandatori.
1. putera arjuna
2. violet
3. fatiehah
4. chempaka
5. shafique ardi
6. mokmok

9. siapa no 1 kepada anda?
seorang jejaka kelantan yang baik~ :D

10. bagaimana pulak dengan no 4?
1 of my followers. i did follow her blog too.. :)

11. kata sesuatu tentang orang no 5.
kamu sgt tinggi. erk. (tatau mau kata apa)

12. bagaimana pulak dengan orang no 3
she's my jr kat mjsc. hi to her! :p

13. siapakah orang no 2.
besties kat mjsc. miss u babe!

14. bagi pesanan anda untuk orang no 6.
saya rindu kamu lah. kekeke.

ps : mummy roshie, D dah jawab tagged ni..huuuu~

May 5, 2009

tagged by baishatul

inilah org yg men'tagged' aku..huuu~

1. Apakah hubungan awak dan dia? (dia tu org yang tagged kite kut)
-sahabat baik saya..(semoga dia akan banje ak makan sedap2 pasni..yeay!)

2. 5 impressions terhdp dia
-pandai gler,innocent,blur,happy go lucky,baik(amik kau bye..banje ak kuase 2!)

3. Perkara yang paling memorable yang die lakukan kat awak..
-bawak saye naik adam.. -.-

4. Perkara paling memorable yang dia kata pada awak..
-dayana,nak kirim pape x?ak nak g makan..hahaha

5. Kalau die kekasih awak.. awak akan..
-erk..sudikah kau bye?

6. Kalau dia jadi musuh awak. awak akan..
-saya x suka bermusuh~

7. Kalau die kekasih awak.. dia perlu improve dlm..
-xde..she's perfect -.-

8. Kalau dia jadi musuh awak... mungkin kerana...
-nahi..never!

9. Overall impression ttg dia..
-baik bangat~

10. The most desirable thing to do to her/him
-erm...hug her? erk

11. Apakah awak rasa ttg pandangan org terhadap awak?
-x tahu...bak kate cik mimi..saye not so innocent one..hahaha

12. The character of you for yourself?
-happy go lucky n ske gelak2~

13. On contrary, the character you hate about you..
-mudah bengang..

14. The most ideal person you want to be with?
-tiada

15. For people who like you.. tell sumthing to them.
-hi.. :D (hehehe....t la ak ad mase ak wat skrip)

16. Ten people you tag:
-maaf...saya xde nafsu nak tag sape2..


17. No.2 ada hubungan dgn siapa?
-back to question 16..

18. Is no. 3 female or male..
-back to question 16 please..

19. If no.7 and 10 have a relationship. Is it a good thing?
-next Q please..

20. Mcmmane dgn no.5 dan no.8?
-back to question 16..

21. No.4 single kah?
-back to question 16..

22. No. 1 belajar apa?
-back to question 16..

23. Say sumething about no. 6.
-back to question 16..

24. No. 9 klakar tak?
-back to question 16 please..!!!..

sekian.

May 4, 2009

3 hari, 2 hari, 1 hari

3 hari berturut2 aku beli air gas. (adeke air solid?musykil bin musytari aku.)
2 hari lepas, 7up. mase study x up2 pun.
1 hari lepas (semalam lah maknenye), f&n grape. sedap.
tadi, pepsi.
asyraf, mesti kau kaya sikit minggu ni.

pengajaran buat semua : minum lah air gas kalau nak untungkan mart2. juga untuk kecerdasan otak. juga, duit kau akan habis. thats for sure.

ps : wahid kertas yg tinggal. instrument. semoga pepsi akan membantu aku untuk dapat result instrument dgn cemerlang. walaupun, td dapat test 2, sangat hebat markah aku. 12.5/45. tahniah dan terus berpepsi~

May 2, 2009

2 more

haila~2 more papers to go..bioseparation and instrumentation process..nak balik :(

ps : all the best for those yg sedang, akan, telah dsb yg seat for final exams. especially the mahasiswas n mahasiswis *wink*