Jun 29, 2009

adam lambert ku

28th june, sunday
pnat pusing2 area damansara, kg subang, sunway, taipan tp last2 makan kat shah alam. haila,bazir minyak jak. tp xpe,bkn aku yg bayar duit minyak. hehehe. 1st tym makan kat restoran mukmin. chinese fuds restaurant. cousin aku yg suggest makan cni, bak kate die 'the best chinese fuds restaurant in shah alam lah!'...mmgla, tu je kut chinese fuds restaurant yg ade kat shah alam.hoho. nak cte pasal lauk, mahu jari aku bengkang bengkok tulis name nye. aku x tahu sebenanye..huhu.. (dayana mmg terer bab2 masukkan makanan kedlm mulut aje! ;p) tp the fuds mmg abso-freaking-lutely shedap lah~ since aku pnah g china n rase makanan islam dorg, so aku rase mmg sejiban je rase die. cume lau p china makanan die artistic sket. :D btul,ikan tu die siap wat corak2 ag. pelik tp bonar! :D

tgh tgu ayah aku..drive lambat woh~

org2 tua tgh discuss nk mkn kat mane :p

at last, shah alam jugak! hidup shah alam! erk



29th june,monday
mood nak g keje mmg zero. pastu kne marah lak dgn section head sbb aku cri brg x jumpe tp die cri jumpe laks. aish, malu jak! then kul 230 pm plak black out. fuhh!! best gilak aku tdo sejam..hehe. (dahla pgi tu aku duk toilet 15 mins sbb tdo. ngantuk!) pas da ad electricity tu plak mamat emcem duk rapat2 sebelah aku. nasib badan baik hari ni nampaknye!agaga. nasib baik iman aku kuat, kalau x...???dah x teruna la kut abg tu! (muahahah!kidding je. :D)



ps : long life adam lambert even ko gay!!

Jun 28, 2009

gilak episode 1

i woke up tis morning da rase cam today wil b the gilak aka boring-est day ever in june! btul woh,tersgt la bosan rini. plan nak kua tp bgun2 da kul 12, siap2 mahu lepas zuhur kua. kang balik dah malam gilak plak. kalau kat UTM xpe gaks kannn.. hoho.

erm..seriusly aku xde idea nak tulis ape kat blog. just nak meluahkan beberapa perasaan gilak yg tgh berkelumang kat dlm hati aku ni..

1. bosan gilak : this week x kua langsung n rindu gilak kat member2-nak kua ngn korg ah!!!
2. risau gilak : t kne present kat NP..cuak dowh. talk-infront-of-ppl-dgn-ppt-slide-fright da dtg blik!
3. rindu gilak : rindu ngn mak n abah n aiman x kecah :(
4. bull-dozer(berdosa) gilak : sbb ade wat sumone bengang..ampun~ T_T


ps : going to b gilak soon..aha!

Jun 27, 2009

from nippon paint to mjsc terendak

semalam aku xde wat FLC(first lot control) mcm biase kat NP..sbb monday ni dorg ade spot check kat situ so proses audit n cuci tanks la semalam. mmg depa bz gler. sempat aku buat counting raw materials n terlanggar lak triton,orotan,bermocoll ape kejadah raw pun aku x tahu. habis jeans aku kne additives! x boleh tanggal plak tu! (tmasuk jeans tuh dah 3 seluar aku rosak sbb cat/raw materials..sengal) hangin tul aku, trus x buat counting. seng je aku cakap ngn abg tu aku demam. (mmg demam pon tp xdela smpi x larat nak buat kan..huuu)..then die suh aku buat counting kat dalam warehouse aje. fuh! lega aku..xlanggar2 RM da cukop baik..heheh, ^_^

talking about spot check tu, tringat lak zaman muda2 dulu mse aku jdi ketua dorm-blok F-mjsc terendak-melaka.. melalak aku kalu nak buat spot check. rindu gler tym tu. tiap2 hari 11.15 pm je menjerit suh lights off. (mental sekejap aku tringat kat memories tuh..heheh) form 5 mmg best gler. form 5 lah aku dpt kenal nur dyana ekma, form 5 jugak la cinta monyet aku bmula, (malu2..heheh), form 5 jugak la aku jd ketua dorm, form 5 jugakla ainun slalu dtg menempel bilik aku study same2. (she used to call me dada..rindu!...isk3)

ni pics nur dyana ekma. seriusly aku rindu gler kat die. she's been missing since 2006. babe,wherever u r, i hope that u r in a good condition. insyaAllah. sayang kau gler ah!


ps : malas nak buat presentation n report untuk praktikal t..any hands up? heheh ;p

Jun 25, 2009

selalu mengalah by 17

suddenly rase cam nak post this lyrics.. hayatilah~ =.=

Jelaskan Padaku Isi Hatimu
Seberapa Besar Kau Yakin Padaku
Untuk Tetap Bisa Bertahan Denganku
Menjaga Cinta Ini

Pertengkaran Yang Terjadi
Seperti Semua Salahku
Mengapa Selalu Aku Yang Mengalah
Tak Pernahkah Kau Berfikir
Sedikit Tentang Hatiku
Mengapa Ku Yang Harus Selalu Mengalah
Pantaskah Hatiku Masih Bisa Bersamamu

Jelaskan Padaku Isi Hatimu
Seberapa Besar Kau Yakin Padaku
Untuk Tetap Bisa Bertahan Denganku
Menjaga Cinta Ini

Mengapa Selalu Aku Yang Mengalah
Tak Pernahkah Kau Berfikir
Sedikit Tentang Hatiku
Mengapa Ku Yang Harus Selalu Mengalah
Pantaskah Hatiku Masih Bisa Bersamamu


ps : started to think... is it "A" is only "M's" passing interest?

Jun 22, 2009

tadaaa!!


happy birthday to me! heheh. it was actually on 11th june but aku baru je nak post sbb baru terperasan ade pics kan..so, saje nak share with u guys. :) the cake was sponsored by my dad. this year xde fam gathering sbb ade masalah technical sikit. tp xpela, as long as they remember my besday, da cukup da..if lupe? aku rotan sorg2! hehehe

ni gift dri mama


ni gift dri ayah

since besday awek abang aku satu hari awal dri aku, so dah paham2 jela..aku dapat wish aje..gf die? dapat mkn kat chili's! serius t aku tuntut kat bakal2 bf aku gaks!! keh3. xpela, im just hoping that Allah will bring my family n i a lots of happiness, amin.



ps : thanks to those hu wishes me. bubbye, byezu, kelly, cla, cwa, faiz, riza, shamil, kroll, ijal, farhah, amy, yunus, riduan, fiffy n rmi lagi lah!!thanks a lot n i love u!!!!!muahx!

tagged by aus


first of all, thanks to aus for the award.. :)
Copy award di atas untuk diletakkan di blog anda..

Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award ini..

- my fren from terendak.
- he's obviously a boy! ;p
- he got looks. of cos, xkan hantu kot?hehehe
- die ade blog name oshie's daily.. ~
- die lahir kat KL..heheh

Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya..

- takut kucing..
- belaja kat UTM skudai
- anak rosli jaafar+rosnah alias
- aku rindu kwn2 aku
- ske tido
- ske tgk csi
- gilakan lelaki2 henshem! euw~ ;p
- aku ade 4 mata!(plus spec)hehe
- slalu kne ulcers..skali kene dapat sepoloh..sdeh~
- skrg ni rse cam malas nak solat maghrib..ahahaha!!!!!

Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan describe tentang mereka..

- bubbye : bestfren aku yg sgt comel perwatakan die.
- violet : bestfren gak kat mjsc terendak..rindu kamu~
- mimi : skbian yg bkawan 'baik' dgn kakak ipar aku~ ;D
- zeida : rakan bloggers :)
- intan : rakan bloggers :D
- anike mk : bakal pakwe aku yg ke-77..hehe..kidding! skbian jugaks~
- kroll : skbian jugak..pembawa skbians ke melaka~ :D
- zara : dak utm yg sgt noty ;p
- adriana : budak nakal sebelah bilik saya!
- himdayah : saye takut nek moto ngn die sbb slalu die bawak laju n punggung akan sakit gilak! :D

Jun 21, 2009

aku nak tgk wayang!!!

finally!!naz muncul jugak..oh my,he's really cute in his character of zack imran. seriously i fell into him from the first time-in ghost series. tp,since the second series of ghost ni die kurang muncul(stakat suare2 gemersik die je yg muncul..hehe), maka i give my all to mr A to the L to the A to the M (cant spell his name straightly sbb t heart terover beat n i'll start to get my terrible+horrible insomnia back!) *mesti zack imran menangis smbil berdandut lagu mas idayu*

ok2,enuff about guys thingy. now kite cte about my very first salary for my industrial training. since the gaji is ciput..*mama ckp kte kne bsyukur..toi2!n i am!* so i've decided to spend it a lil bit sbg memanja2 kan diri at sacc mall sahaja o.k..?n for now, the gaji tinggal 50 hengget aje sbb dah beli levi's bag. hahaha,it was sales actually so dapat la harge murah sket kannnnn..lau x?haram aku nak pakai bag levi's. (mesti ade mulut2 wangi cakap stakat levi's pun nak kechoh kan?) yelah2, pasni aku bli raoul plak, ternganga la korg!! ngeee~ eventho the bag tu burok die tahap B minus(same dgn result instrument process aku), aku sudi pakai n beli sbb bag dah x de n so far itu je yg berkenan di hati. yeah~ *trust me,it's a B minus bag!*

next, aku g makan kat noodle station. 1st tym ni. oh well, the fuds n drinks/beverages was terrible plus die nye pelayan yg agak kerek tu. kalau korg nak try, kne try mase perut tgh lapar tahap gaban bru rase sodap~

x sabar nk makan ni.. so kite exercise mulut dulu dgn bg senyuman yg plg menawan sebelom makan

cry me a river!! ubat batuk ag sedap..i mean it!

test2 try2 versi jln2 cari makan dayana

tgk muke je dah tahu rase die kan? muke nak makan cekodok ruby lg mengasyikkan. percayelah!

pic terakhir ni korg abaikan sbb budak ni sume jenis makanan die akn tersenyum je bla makan. *sume jenis makanan ok?pls take note!* ;p





ps : aku btul2 dah lame x tgk wayang n kaki dah gatal gilak nak masuk panggung neh..!!!

Jun 20, 2009

20 june 09's evening

since tomolo is father's day, my siblings n i went to the curve with mama untuk cari neting suits my dad. nasib baik less than 2 hours we cud find 'it'. oh, 'it' refers to tshirt polo yg kami tersgt la berharap that he'll love it! *lau x aku jual balik baju tuh!* ni pic bawah ni is kedai yg aku masuk tu cari wrappers present tuh. alahai, murah2 btul brg die. kalau korg bukan anak tan sri, sila jgn masuk. serius aku x kan masuk dah weh! wrappers pun 17 hengget! tp brg dalam tu mmg lawas2! :D

then, sementara tgu lewat ptg for dine, singgah borders+starbucks jap. sambil adik n abg plak cari their presents for dad. sempat jugak my lil sis cam-whoring sekejap kat situ. hehehe. ni mesti kakak die suruh! *whooops!*

then we ol gerak to bangsar sbb si kecik ni x pnah tgk bangsar!! :D terasa cam kat bandung laks kan bila p sane. oh my~ *suke2!!*

then,g sri hartamas n bila perut da start nyanyi lagu lady gaga, we ol pun gerak ke tasik indah. *tasik die cam shit je keindahannye!* tp the fud...argh!!sodap nyam3!


ps : happy father's day to ol fathers in the world tmasuk bakal bapak mentua aku,bapak bekas2 bf aku,bapak bakal bf2 aku dll. hehe. but to dearest incik rosli ja'afar, thanks for being such a great2 daddy!! duit bulanan pasni boleh la di up kan yer~ :p

al-fatihah

yesterday i risiv a message from a good friend of mine mentioning that her bf had passed away. i hope that everybody hu read this post will recite al-fatihah for the late mohd hafizi bin safiee. hope he'll rest in peace there. amin. for my dearest best friend, i know that u r strong enuff to undergo this very incident. ppl out there, do appreciate ur love ones sementara dorg ade kat bumi ni...

al fatihah...

ps : K, i love u n il b there for u anytym. insyaAllah.

Jun 13, 2009

suckiest day

supposedly today will b the happiest day for me in 2009 year but it turns to b the suckiest day EVER!!! i started to miss my 'shoulder to cry on' aka mr dw. argh!!!

hope that il b strong facing the day n days coming.

God, give me some strength. amin.

Jun 7, 2009

beard+too hairy = uncool lads

ps : parental guidance is needed if u r not 15 yo. maybe this post contains inappropriate words/imagination.heheh. (its not nude ok!)

few mins ago aku googled pasal how to be a good wife. ceit. tpu2. ok, sebenarnye aku googled pasal bende2 lagha, salah satu nye pasal hottie lush lad, christian bale. ter amazed jap aku ngn kehodohan muke die. hehe. xcaye click pic neh. haaa, burok kan? tp xpe, dlm hati aku christian bale ttp num 99. keh3. tgk action die dalam cte ape tah yg ala2 matrix tu pun aku dah mcm melt glerz kan..hoho.

tp aku bukan nak cte totally about him tp nak cte pasal men la. (xkisah la yg nsem glak ke yg hodoh gilak ke. bapak org ke,atuk org ke,bakal2 bf aku ke,sume termasuk o.k...!!?) one good reason y i hate that pic coz of the beard. aha, i dun like "hairy men". ;p they dun look gorgy wif 'xtra hair' i tink. (some girls wud say that beard,n 'bulu dada' is an asset but nah for me) perhaps that being hairy(adeke such words??) is cool but not too hairy. lalala~ no offense guys if u were fated to have lotsa hair!!! ;D compare the link above with this pic below. its totally diff ayte?

pwned! hehe. nah,u r cool enuff wit tis pic. no worries! ;p



cheeeyah...!! xske bleh lah!


tagged by mimi

di tagged oleh cik mimi...!! hutangku langsai ya.. :)

1. Bekas kekasih saya adalah :
christian bale. thanks god i dumped u for a better guy! eceh. ;p

2. Saya sedang mendengar :
luna maya's :)

3. Mungkin saya patut:
g mandi skrg sbb da pukul 6.43.. ngee

4. Saya suka :
tgk csi

5. Sahabat-sahabat baik saya
all skbians, terendakians, ttdians, forecastians, :D

6. Saya tak paham :
knp duit saye makin lame makin sikit. uwawawa~

7. Saya kehilangan :
seekor kura2 yg telah di dera oleh abang n adik saya. mereka kejamban!!

8. Ramai yang berkata :
skati ah! (yeke..ntah..)

9. Makna nama saya :
erm.. puteri yang gagah perkasa. kui3

10. Cinta itu adalah :
love. ;p

11. Di suatu tempat, seseorang sedang :
tido dgn dengkuran yg melebihi 50 decibel. (aku pasti salah sorg nye adlh abang aku)

12. Saya akan cuba :
mendapatkan berat badan 53 kg. amin. amin. amin. :)

13. Ayat SELAMANYA membawa maksud :
forever n ever.. ??

14. Telefon bimbit saya :
tgh tido. (in a gud condition since die x mlalak2 trime sms/calls)

15. Bila saya terjaga dari tidur :
saya rase saya lawa. siyes weyh! :D

16. Saya paling meluat apabila :
tgk org gedik2 xbertempat.

17. Pesta/Parti adalah :
social gathering yg ade makanan,minuman,n entertainment. yeay!

18. Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah :
ntah.

19. Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah :
remaja. (sbb lom masuk pringkat jd bini/mak/nenek org agik!)

20. Hari ini :
saya bosan gilak!

21. Malam ini saya akan :
jumpe bestfriends saya. cheryl n naz. :)

22. Esok pula saya akan :
bgn pg g keje. balik keje makan. mlm msg2. tdo.

23. Saya betul-betul inginkan :
aircond. skrg panas!

24. Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini :
sumpah pagi ni aku x tgk cermin lagi! (sbb aku bgn tghari..hahah)

25. Pusat membeli-belah atau arked permainan :
shopping complex of cos.

26. Makanan Barat atau Jepun :
barat.

27. Bilik yang terang atau gelap :
depends.

28. Makanan segera adalah :
x bagus untuk kesihatan.

29. Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang :
bye bye????

30. Siapa yang anda nak Tag?
kronniesar (die pakse saye tagged die!!!huhu)



ps : "suara,dgrkanlah aku..apa khabarnya..pujaan hatiku..." :)

Jun 5, 2009

on vacation

i went to medan few days ago, on vacation with my mom,my aunt n my sis. malas nak cte panjang, tgk je pics ni. layannnnnn~

at KLIA. calling2 dulu ngn ayah aku bfo g. babai ayah!
macet(jammed) otw ke BERASTAGI.
the one n only. my sis. aka tukang makan. yeay!
berastagi's markisa. so so. *_*lorong2 sempit di "PAJAK IKAN" (a place)
sate indon. 'sedap' sampai lidi sate pun aku x nak jilat!(sedap ag sate malaysia..yeah)
depan PASAR SUKA RAMAI tgh tgu abg driver. pakcik enteprem~
"perpisahan itu..selalu terjadi..kepada..insan yg bercinta"...lalalala~ goodbye medan,POLONIA AIRPORT

ps : rase cam nak g ag..tp nak tdo hotel je. hak3.