Jul 29, 2009

utusan FKKKSA

berita ni bukan dari karam singh walia.
bukan juga dari zubir ali si wartawan gosip.
malahan bukan juga dari krew2 melodi.
tapi, ape kate kite terjah aje . zassssss~


kurang jelas...? close up sikit meh.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

sudah clear bukan? hih.

nama glamour@komersial : spender

jenama : kedai asyraf

lokasi : atas bumbung FKKKSA

warna : biru yg sudah kusam

bau : masih belum dapat dikenal pasti

pemilik : berkemungkinan besar lelaki yg bersize L

harga bidaan : 100rupiah


ps : asyraf merupakan salah satu kedai runcit di UTM yg jual bende itu. x percaya? sila datang dan lihat sendiri. (xperlu bawak teropong atau mikroskop)

sekian.

sumber : utusan FKKKSA

Jul 26, 2009

bila aku rasa aku comel

bayangkan..kalau kite boleh nampak kentut. bentuknye barangkali mcm kepulan asap. sebab ia adalah gas. mungkinkah ramai yg akan memecut bila nampak kentut? bukan memecut lari, tapi memecut untuk hidu bau yg enak itu. yeah~

bayangkan..kalau lah semua org boleh nampak hati kite. bila kite sakit hati die mebengkak kemerah2an bak buah delima, bila kite berbesar hati die pon membesar bak belon udara panas diudara, bila kite terkena serangan jantung die pon mengeluarkan cas2 yg nmpk mcm guruh itu. bolehkah? oh, mungkin tidak. sebab sebelum nampak hati mungkin ternampak 'itu'. astaga.

bayangkan..
akan bersambung kemudian, ;p (xde idea la. ngeee)

ps : bayangkan...aku sekiut budak dibawah. *devil laugh*

ske giler tgk budak kicik ni. pantang nampak camera!!

cube try tengok lihat

due to some problems, aku terpakse mendelete acc yahoo aku. (sbb ade stalker ske stalk acc aku.cewah.. ;p)

so desne, buat kamu2 sekalian alam, add aku kat new yahoo acc aku. xpon yg ske bergtalk tu, add la gmail aku. :D atas urusan2 rasmi, leh emel aku kat mane2 ah yg korg bernafsu nak anta. *ahha!*

- dayanarosli@yahoo.com
- dayanarosli@aol.com

kalau nak add kat kakibook, myuniverse, enemyster dan pape social network lain yg ade, leh la add gne emel yahoo aku ok. kalau x nak add, korg cbe try minus atau multiply, kite cube try tengok lihat same2 berjaya atau idak. :p

Jul 25, 2009

si baju kuning

ini post ku yg ke 100. apa hebat? ntahla. aku x excited pape pulak. tp, andai korg nak celebrate my 100th post ni, xde masalah. jumpe di tip top ikan bakar kat jalan tengku petra. korg bayar. aku set je!

td, aku p lunch kat cafe k13.
aku terpandang seseorg. jantina nye insyaAllah lelaki. aku x sempat nak selidik secara mendalam pulak. luaran mmg lelaki lah. ngeh3.
aku gelar kan die, a man with a nice face bone structure. aloh, boleh ke begitu? xpela, yg mudah aje. kamu si baju kuning. iye, tym tu die pakai baju kuning. di mata aku, mmg manis. rindu pulak dgn baju kuning yg aku tinggalkan kat rumah itu. :D
aku nampk die pakai jam. aku mmg suke melihat lelaki yg memakai jam. bukan saje suke, tahap suke gilak kut. astaga.
aku tgk die order teh tarik. rindu pulak teh tarik kat 223.
pastu, aku nampak die senyum. ade satu tarikan di situ. :) cewah. angau ah.

ini bukan si baju kuning aku. aku cume search aje n kua gambar ini. aku yakin, si baju kuning aku lagi comel. aku yakin dan sgt yakin.



ps : esok, aku akan lunch disitu lagi. si baju kuning, i c u tomolo k..~

tahniah

dekat(berdekatan,bkn dalam) UTM da ade cinema. tp aku x pnah pegi pon. sem ni nafsu nak tgk wayang mmg illek! kenape tah. stakat nak beli tiket wayang tu mmg lepas aje, maybe kalau nak bli popcorn tu..erm, kim salam ajelah kat akak jual popcorn tu. x mampu. maaf.

semalam aku ke angsana. melanggan sesuatu. murah aje. sebulan rm78 die bg aku. aku dah suke, tentulah langgan. maklumlah, nafsu dah x tahan. bape hari dah nafsu nak online x dapat. terpakse beli broadband yg 7.2 mbps n terminate yg 3.6 mbps.(3.6 mbps costs me rm138 per month!) thanks to my old broadband. mmg banyak bantu aku buat perkara lagha!

ri khamis lepas aku g grand opening salah satu kedai comp kat UTM. ade gambar tp xleh nak upload. geram btul dgn wifi UTM ni. mase kat sane, aku jumpe TNC, sempat jugak aku kelip2 mate dgn die. hehe. aku dapat beli pendrive 4gb dgn herege rm25. disebabkan pendrive tu la aku berasak2 kat kedai tuh. suke la lelaki2 kat situ sbb dapat bergesel dgn perempuan. astaga.

sekarang aku tgh tgk industan. aku bosan. tv ni lak x sharp. pnat adjust. biarlah. terjah blog org lagi best.


ps : tahniah buat busu n cik nina sbb dapat baby boy.

Jul 22, 2009

geram

hangen! hangen! haish. laptop wat masalah btul. xleh detect usb so x leh la aku nak terjah2 blog org. haish. geram bangat. nak carik info untk lab report pon payah. geram2!


ps : andai aku anak tan sri, laptop ni akan ku tumbuk2 sampai lumat. geram geram geram. syukur aku bukan anak tan sri. :D

Jul 19, 2009

kenapa aku masuk U

kenape aku masuk universiti? (UTM)

nak kate UTM santek,xla pon. heheh. xpasal2 kne saman wat statement cenggini. :D maksud aku bukan masuk UTM,tp masuk UNIVERSITI.kenape ye aku masuk U?ni dah final year baru le konon2 ter pk la kan. mmg poyo. hehe. tp dah ter pk nak wat camne kan. kongsi jelah ngn korg2 kan. :D

aku masuk U untuk dapat 4 flat ke? (3 flat aku pnah dapat,4 bila ye? :D)
aku masuk U untuk score A untuk killer subjects course ni ke?
aku masuk U sebab mak ayah aku pakse ke? (hehe,kalau ye mesti mak ayah aku balun aku neh)
aku masuk U sebab nak dapat sehelai kertas je ke? (degree cert)
aku masuk U untuk carik kawan ke? (hehe, cari pakwe kut. ;p)
aku masuk U untuk jadi engineer yg boleh tolong agama, bangsa n negara 1 hari nnt ke? (cewah)
aku masuk U sebab nak masa depan yg cerah ke?
aku masuk U sebab nak tambah ilmu aku ke? (eceh2 aku nih! :D)


aku masuk U sbb ape ye sebenarnye? semua di atas ke? tipu lah kalau aku cakap untuk semua diatas kan. hm. bila grad nnt, aku nak keje ape? aku dah pk pon. cume, xtahu nak laksanakan nye tu mcm mane. so, aku masuk U sbb nak keje jadi 'itu' lah kut. :D hopefully tercapai. amin2. :)


ps : td g jj-joli jap. mentang2 mama dah bank in duit. hip2 hoooray! :D ni yg best duduk U, dapat duit! mungkinkah sbb plg utama aku masuk U untuk dapat duit free2 n g berfoya2? ha, mungkin2. :p

Jul 17, 2009

2 + 1 atoms

kedua2 kasus adlh kisah benar..

kasus pertama

ali : anis, ko ni kaye lah..

anis : eh, aku ni bese2 je la.. (pehal lak si ali ni?nk pinjam brg la tuh!)

ali : yela,org lain pki tudung ade batu kat tepi2 aje. ko pakai batu siap kat atas kepala. (sambil senyum sumBENG)

anis : ceh! (cinaBENG bin chinPENG btul!)


lbih kurg camneh la si anis tu pki tudung

kasus kedua

lecturer aku ni terer. die tembak2 je pgl name student untuk tny soklan. tp,btul pulak. mule2 die tembak name si polan A, btul.(hebat!) then tembak name si polan B, btul gak. (hebat2!) si polan C pun die tembak gak-btul. (terer+hebat2!) tbe2 dgn konfiden nye die pgl "SAMSUNG, ape lg safety yg ade kat kilang?" erk. sejak bila aku ade member name samsung? rpe2nye bdak tu pakai baju tulis SAMSUNG besau2. hahahahahah. gamakla kau SAMSUNG! ;p



ps : rase mcm 2 atom hydrogen + 1 atom oksigen menderu2 jatuh kat pp bila dgr lagu2 sedih kat sinar.fm mlm td. sob3.


cheeeeyah!!xske bleh blah!!

Jul 16, 2009

tagged by queen

Rule :
1. upload 3 pics "candid yg wow"
2. describe those pics
3. tag org lain

Answer :
1. kurang ajar punye rule. gambar aku mane ade wow2 sgt. ltk gmbr bese x bleh ka? bunCIS!!

ni mase kat duke highway. %@#$ btul. tgh2 panas kete rosak. xsmpt p org kawen.


ni mase tgh lepak ngn gem n ijul kat curve. gem amik pics ni. xdela wow pun tp okla kut.


ni kat polonia airport tgh tgu boarding.

3. aku nak tag :
faridzul rizal(ijul)
iylia amira(gem)
ireena(yien)
anansa(kak nan)
farah hannan
firdaus hadzri(fir)
aira dafiya(fiya)
danial afnan
puteri khalida(puyi)
muhd qusyairee(cha-E)
n sume yg nak jawab, sile2. jgn aluw2!

ps : started counting the cals-its not up to my expectations aka tense!

Jul 15, 2009

ikan bau 'lavender'

td tapau mknn kat meranti. benci gler. dahla x fresh. yg kdai tgh tu. mahal plak tu. ruby jugak terbaik-ecspecially asam pedas die..yummy sungguh!harge pun bisa diatur :D

asam pedas makcik ruby FKKKSA-terbaik!!!!!

kedai kat meranti tu siut btul, haritu aku nmpk die campur kuah kari ngn kuah ape tah yg kaler kuning2 ceklat tu. adeke patut?(kalau korg rase patut pasni korg singgahla selalu kat ctu!) pasni aku x nak makan ag kat ctu! kalau lalu pun aku x nak pandang2 apatah lagi nak jeling2! benci btul! ikan die pun bau hydrogen sulphate . bunCIS btul!


ps : bace malaysiatoday td, syok tgk depa gaduh2 komen kat situ.hoho. btulke BN main politik wang kat manek urai? wallahualam. :D




cheeeeyaah!!xske bleh blah!

Jul 14, 2009

selasa depan

masuk2 blok aje, mcm2 iklan depa tampal. bnyk gak yg menarik minat aku. ade satu tu iklan kurus. kih3. excited aku. almaklumlah, mase praktikal tu dah naik beberape kg kannnn. so kne la usaha untuk turunkan balik. t saham yg ala2 suam2 kuku ni terus xde susah la plak kan.... keh3. so desne, buat nafsu, hope ko pandai2 la tahan setahan tahannye agar x sume makanan aku bedal ok! thanks~


ps : harini hari tdo aku. best. sgt best. terlalu amat best. selasa depan, cepat2 lah datang. il b waiting!





cheeeyah!!xske bleh blah!

Jul 12, 2009

baiklah ayah!

smpi UTM suda. kebosanan amat sgt. dpt rumet baru. ziha name nye. rindu kak ah. rindu sgt. rindu mama jugak. rindu nyamuk kat umah too. rase nak gogok air sejuk aje. tp air sejuk xde. betul2 sedih. peti ais, rindu lah kat kau!


ps : ayah pesan td, belajar rajin2 nana..jgn asyik tdo aje. hm....baiklah ayah!


word of the day is gogok. means - action yg kite mendongak sambil minum air dri botol smbil mengeluarkan bunyi "klok klok klok klok".

wifi klia laju!

good bubbye bumi selangor! =(

Ps:updating my bl0g using my hp wit the help of wifi klia.best ah wifi klia..sayang kau!(cyg hp gak!)

Jul 9, 2009

esok.....

esok...

1. kene jumpe tuan haji azizan, hr manager nippon paint untuk bentang kan sejadah. ok,karut. maksud aku, bentangkan report praktikal. hope mlm ni istri beliau dpt mebahagiakan beliau seadenye agar esok hari beliau akan lbih ceria maka dgn itu beliau akn tersenyum sahaja tanpe bertanye padaku soalan2 yg berkemungkinan besar akan melayakkan aku keluar daripade bilik beliau sambil meninggalkan kepulan2 asap yg barangkali hanya akan dinampaki oleh mata2 aliens sahaja. ok, bm aku mase spm mmg a1 tp sejak kat utm xde blaja bm maka dengan itu ayat aku umpama lempeng yg penyek itu. yummy betul. harap dimaafkan segala kesedapan mahupun kebusukan ayat ku ini.

2. aku berniat nak sedekah kan dodol sorg satu kat opis itu sekiranya cukup. jika x, hanye senyuman manis dri aku akan mereka2 itu trima sebagai pengganti. kesimpulan mudah, dodol itu x sesedap senyuman aku. maafkan aku diatas ketidaksopanan aku pabila memuji2 diriku ini. sesungguhnya, malam ini kesukaan yg amat sangat paling terlalu tebal dlm diri dek esok akan menjadi salah satu hari yg plg bahagia buat aku.

++ aku search gmbr dodol kat yahoo image tp kua gmbr ini. dodol kot name pompuan ni. blasah aje. jgn salahkan aku. sbb aku mmg nak ltk gmbr 'dodol' ++

3. aksi2 seperti jeritan ala2 ning baizura dan tarian2 kipas dri "isla peng-ikan" (isla fisher-shopaholics) adalah di jangke sama sekali. nantikan.

sekian.
aku yang suke+gembire+hapy+xcited+girang



ps : buat teman2 yg pulang lewat, DR ANI IDRIS cakap die nk tolak mrkh separation korg. (erk,tu bkn subjek sem lepas2 punye ke?)


cheeeeeyahh!!xske bleh blah!

Jul 7, 2009

seliak

seliak? ketiak kah? tentulah.........bukan!hehe..aku ade bace paper few days ago n die cakap kalau selalu ade ulcers leh dapat penyakit seliak.disebabkan aku ni penchenta ulcers,dengan perasaan cool diselitkan dgn muke yg control cun ini,aku googled la pasal seliak ni.apakah ia?ia adalah penyakit yg sukar ditebak!oh no~

in short, seliak ni disebabkan badan kite ni x boleh nak consumed protein gluten. bila x boleh nak consumed gluten ni, usus kite leh jadi rata..
so, bila dah rata tu, nak digest makanan pun kurg effective la, hence akn buat kite kurg nutrisi.. and bende ni akn lead ke bermacam2 lagi masalah mcm anemia,diabetes dsb..
so desne, kalau nk thu lbh lnjut leh p jmp doc n test darah kamu. spatutnye if ade seliak ni x leh makan mknn bergluten mcm gandum n barley. tp,better jumpe doc dulu untuk tahu mslh sbnrnye.mne tahu,bukan seliak ke kan..
btw,uruk gak name seliak ni kan..mcm ketiak pun ade.hahah..nak advanced??kite sebut celiac@nontropical sprue :) nak bace lbh lanjut?click here.

ps : aku dapat mc 2 hari..yippie!!


cheeeeyah!!xske bleh blah!!

Jul 4, 2009

pabila

pabila dia makin menjauh. oh,rase jarak aussie dan msia berjuta-juta-juta-juta marhalah.

pabila makan mkn bubur green pea rse x suke. oh,im a carnivore!

pabila sejuk sampai ke tulang. oh,im in heaven.

pabila kene pilih 'u wan tea or coffee'?. oh,i wish that choices never exist.

pabila kene pilih baju kaler orange atau purple. oh,started to think y there's a choice?



ps : pabila namaku x seindah mana2 nama yg 'indah'.



cheeeyah!!!xske bleh blah!

Jul 3, 2009

old days chapter 2

sepatutnye title post ni adalah "si cantik berbaju kuning" tp atas nasihat rakan2, teman2, sahabat2 terdekat serta para2 peninjau sekalian alam, aku kuburkan niat nak letak title tu. hehehe. so, cube teke mane satu aku? (sudah terang lagi nak pakai torchlight! :p) FYI, pics ni was taken kat SMK TTDI JAYA n i was 14 if im not mistaken. tym ni mmg muke suci + naive gler ah. skrg? no comment! :D (perhaps not s suci n naive s bfo but im pretty sure that skrg makin comey..muahahaha)

close frens kat smk ttdi jaya

ps : sape teke salah aku dushum2!!!



cheeeyah!!xske bleh blah!

esok aku demam

madam low : eh rezuan,kamu baik ka sama itu kathy QC?

rezuan : kenapa?mahu saya buat apa? (ceh,die nih tahu2 je madam tu nak mintak tlg)

madam low : kamu cakap sama dia..lain kali jgn suruh itu abu saja naik opis. nanti ha,lame2 bontot die besar wo kalau malas bgn..

rezuan : ha, bontot besar la laki2 suka madam..

aku : kah3...

rezuan + madam low : (pandang aku dgn pandangan yg sukar ditafsirkan..) - sbb aku curi dgr , malu gilak ah~mesti dorg ingt aku x snonoh dgr2 dorg cakap. ceih...menyampah tul~



ps : yes!!esok aku x keje..sbb aku akan demam..hua3