Aug 31, 2009

masak masak

kawan2 aku semua balik. tinggal aku dan syamira. perut teringin makan paprik sotong dan sardin buatan tangan aku yang sangat enak malah sedap hingga menjilat kepala lutut. maka dengan itu, tercetuslah idea untuk memasak. then aku masak ah!


1. sardin yummy for my
tummy~

2. sotong paprik masen sikit tp sedap weyh

apa macam? ade perasaan nak jadikan aku isteri x?(bagi lelaki) n ade rase nak jadikan aku mak tiri korg x?(bg perempuan)..ngeh3



ps : aku rindu semalam.

Aug 27, 2009

duduk sorang sorang

assignment aku tak siap lagi.
aku tak balik minggu ini.
mama, nana rindu mama.
pos la kuih choc chips satu balang,
pastu pos skali ikan bilis sambal goreng..
ha, jangan lupa selit duit dalam box pos laju tu ye.
mama, thanks. sayang mama! :)


weh, aku tak siap assignment lagi. jangan ajak aku g beli coli boleh tak?? silap. jangan ajak aku berjoli boleh tak!!!?
hoh. jangan kacau aku. aku R kang!

ps : R ialah perkataan di mana para2 setan suke gune.

nasik lemai pulai. i mishiyu~

Aug 25, 2009

kisah si sederhana comel

lovey dovey mood
(pd hal boyfren pun xde. huh!)

di bulan yg mulia ni, aku xde la niat nak post bukan2. tp kali ni post aku agak menggelikan jugakla. pasal cinta. heh. sebelum bace make sure korg xde bulu ketiak. takut pas bace tergugur tanpe sengaje pulaks. btw, ni sume pengalaman dri seseorg yg sgt aku kenal. boleh tahan comel jugak org nye. hihi.

----

dulu, mase aku jahil lagi, degil nk berpakwe. dapat la sorg mamat nsem yg kaya(anak sumbody ok?). siap bwk kerete mewah lgi kehulu kehilir. die aktif mase kat skolah dan kolej, sangat disenangi oleh sume org dan sygkan kanak2. kebetulan aku pun syg kan kanak2. alahai, gandingan yg syok bukan? tp, solatnye.....0. x terjaga. ku tinggalkan die. die tinggalkan aku.

beberape bulan kmudian, ade sorg mamat manis mukenye, anak sumbody juge. punye kerete juge even x semewah yg pertama td..maka die mengurat lah aku. mencucuk2, bersatulah kami. baik orgnye, solatnye terjage, juge pandai..(lbh pandai dri yg pertama). tp, bab mengeluarkan kate2 kesat, die lah num 1. maka, putuslah kami.

sekarang, aku sendiri. seorg diri. tanpe mane2 laki2 disisi. sebenarnye..nak laki mcm mane lagi? cukuplah sekadar yg dpt melengkapi hidup aku. dpt hormat kan aku. dapat bimbing aku dan bakal anak2 kami. wah, cliche bukan? xpe, x salah pk ttg mase depan kan?

----

aku : aku bukan aku. jgn salah fhm eh. kalau ini kisah aku, sudah tentu kat atas aku cakap ini kisah budak yg sangat comel. x gitu? ;p

ps : roommate aku pnah cakap, kalau btul2 syg seseorg, knp x ubah mereke ke lbh baik? knp perlu tinggalkan? yes, aku ade berpk ttg itu. khas buat aku, selamat bercinte! hoh.



cheeeeyahhhh!! xske bleh blah!!

Aug 22, 2009

car boot sales

kalau korg takde duit, sila main jauh2..!


database is not obsolete. *=* pls update. tit tit.

horny! eh silap. corny.

bila manusie sudah pandai tdo sambil tersenyum. oh, namenye tdo dalam iman. ok.

kakak jual spec : dik, cni x leh try2 spec.
malaun : oh yeke? mane tempat yg leh try spec?
kakak jual spec : erk

beli spec free orgnye. mahu? sila sms name, alamat untuk di hantar barangnye secepat mungkin ke number NT hini seperti post yg lepas. sekian.

kaki sape plg lawa? ok2, fine, kaki min(berbaju putih) menang. tgu la si tengah pakai skirt t! mungkinkah die menang? hoh.

bila si ensem merasakan matanye terlalu menawan untuk menjadi tatapan umum.

beli aku dapat free air limau + nasi goreng cfud. mahu x? xnak sudah. bye! bye!

tarawikh sambil bermoreh

aku ke surau malam td. untuk bertarawikh. (dulu mase dajah 5 blaja, kalau g tarawikh hari pertama kite jadi umpama baby yg baru lahir, bersih dari dosa. yeay! :D )

lepas imam bace doa aje, slalunye bontot mcm memberat je kan nak bgn. slow aje kan. take time la kunun. hoh. pastu aku prasan yg org depan aku mesti bgn paling cepat. imam x bgn lagi tu, die dah berdiri tegak cam tiang negara, hoho.

1. mb sebab die lenguh duduk lame. (lame la sgt kan)
2. xsabar nak habis. (oh, ingt bgn awal leh sorg2 kua awal ke?hoh.lumbe nak amik moreh la tuw. ;p )
3. menunjukkan bontot die x berat. ( yew! ko mmg kurus dri aku. ceh. )
4. hanya dia n Allah je tahu. (skati die ah kan. aku xde hak nak sibuk. heheh)

ps : may this ramadhan will bring u lots of barakah. weh, p solat tarawikh jgn lupe. hik!

Aug 20, 2009

salam ramadhan

ramadhan nak dekat, happy fasting! jom lihat video kenja di bawah.

1. ucapan abbas untuk famili dan aweks2 di kelantan
2. ucapan shirley n pauline buat semua umat islam. hih~
3. xde video. kanchana x sempat nak berucap td. hoh

video




video


ps : aku x tahu camane nak rotate video ni. ampun.

babai korg. aku nak g tgk up. hoh.

Aug 17, 2009

h1n1..sila larik!

pelajar UTM sgt hebat bab2 mencegah h1n1 ni.
lagi2 h1n1 ni dah tahap darurat kan.
hm, x percaya kami hebat? lihat bukti di bawah.

-
-
-
-
-
-
-
-
-
Bukti 1
che' lah : amacam? aku cumel x? hoh

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Bukti 2
bang one : hi. kecantikan adalah hak milik setiap insan.


ps : hebat bukan? bukan saje lubang mulut ditutup, semua lubang kami tutup. di mana2 jua pulak tu. hoh. waspada la weh korg2!


nota hidung mancung : gambar bukan hiasan. benar belaka.


* nak dapat kan alat seperti di atas? contact : 0149135831 (cik NT hini)

hye. bye.

hye.

rindu aku x?

x ke? ok.

bye.

Aug 12, 2009

UTM ku sayang..

i am abso-freaking-lutely proud to be UTMian.

update : tadi aku g cuci gg. cantek sudah gg ku. ehek. time kasih dr gg utm! :D




pesanan penaja yang xde kena mengena : " it hurts to see someone that u love with another woman/man. but as long as he/she happy, u shud b grateful enuff bcos u still can see the one that u love r living happily even u r not the one who make he/she happy "

Aug 10, 2009

saya sayang dia

aku nak balik 28 aug.

tapi mb ade testis. (maksud aku test)

lecturer tu sgt bagus.

sgt2 bagus.

terbaik. (the best lecturer ever, kalah si ensem pujaan hatiku si dr H bukan name sebenar)

she put her students' situation under her considerations.

bagus bukan? (lain kali awak pk jela pasal diri awak.kan?kan?kan?)

sampai bila aku kene suka dia?

sampai final habis ke?

ok.mungkin.

dr, saya sayang awak. ( dalam hati saya, awak num 7. sbb num 1 mama saya. num 2 ayah saya. num 3 abg saya. num 4 adik saya. num 5 kawan2 saya. num 6 saya tgl kan tempat kosong-untuk bakal2 bf saya ke kan.. awak amik num 7 boleh bukan?)

saya tahu awak sayang saya jugak. ( mesti tahap sayang awak sampai nak jadikan saya anak angkat awak kan?)

sebab tu awak x bg saya balik.

awak suruh saya berkorban.

kalau x, test saya dapat kosong.

terima kasih dr.

awak mmg terbaik! (meh saye buat teh poci untuk awak)



ps : suka bila org reti appreciate ape yg kite bg/buat. terima kasih buat si kamu.

Aug 7, 2009

mama

aku terkesima. kerana si kakak dtg ke bilikku menyua2 lagu ini. hm. masyaAllah. sumpah aku tergoda bila tgk buat kali ke-2. sexy!

pantun buat rakan:

jangan malu jangan segan,
jom pakat layan.


video

"im gonna make u feel like u r in heaven on earth. im gonna saint ur mother just for giving u birth"



ps : even kamu dukung ibu kamu selama sebulan kamu berada di mekah, satu titik susu yg kamu minum dari ibu kamu tu pun masih x ter balas. mama, i love u!

who am i?

hati sedih.

pilu. sangat sakit.

Allah, give me some strength.



ps : i am not me.

Aug 4, 2009

gambar dan lagu

Process control's report time! the subject masih menghantui diriku. kesabaran ku di puncak dah ni. shhh~

"berdua denganmu, pasti lebih baik" by acha septriasa

"peningku fahami dirimu" by ezlynn

"apa yg penting?kerjasama.." by wonderpets team

"bang sms" by inul darasista

"kini hanya ada aku dan dirimu" by bunga + ari lasso

"peace peace peace, kamu jgn nakal" by alif oiam




ps : sabda Rasulullah SAW, ”Sesungguhnya sabar itu pada permulaan” :) *senyum lebar sampai ke telinga*

ritter sport vs multi taste choc

di dalam toilet (kisah beberapa juta jam yang lalu) di salah sebuah asrama. - UTM bukan location sebenar.


shefah bukan name sebenar : dalam toilet tu ade ceklat terapung

dia name sebenar : ceklat? nak. nak. nak. (stupid ke ape dlm toilet ade ceklat)

shefah bukan name sebenar : g la cedok kalau sanggup

berlari2 anak sambil cakap "ye yeh dpt ceklat..ye yeh"

sampai depan pintu toilet...

dia name sebenar : @#$%^&* !!! (coklat multi taste. ade cili, jagung, kacang)




ps : teringin makan ritter sport kaler kuning..milk choc plus corn flakes. yummy oh!

Aug 2, 2009

tribute to NP tshirt

dengan lafaz bismillahirahmanirrahim, ni aku post gambar outfit aka uniform aku semasa praktikal di nippon paint bulan lepas. korg, x payahla malu2 nak gelak. sila2.




acknowledgement:
thanks to ayah sebab belikan aku sweat shirt yg aku tlh jadi kan penutup keburukan t-shirt itu.



ps: andai aku jd engineer, aku akn pakai tshirt aje g keje ke? walaweyh, "terbaik" lah! meh pakat ramai2 jadi engineer meh. *geez*

Aug 1, 2009

cendol + ayam penyet

sahabat sahabat. maaf. nafsu nak mem-post ape2 sgt la kurang kebelakangan ini. hm. 2 hari ni sangat penat. ke hulu. ke hilir.

semalam. tgk movie. the proposal. ok2 saje. x gempak mane.
tp, laki tu comey. knp depa cut part laki tu naked? aku benar2 kecewa. *mood gatal plus kuar tanduk setan*

malam tadi. kami buat party. bak kate mereka, pyjama party. aku tengok depa x pakai pyjama pun. dusta. *mood gegarkan balai cerap UTM*





ps: tadi. makan cendol. makan ayam penyet juga. sedap. aku suka. sebab aku dah 2 hari x jamah nasi. sadis bukan? *mood meleleh air hidung*