Oct 31, 2009

esok exam yay

pilih mana comel. kalau pilih dua dari kanan, tunggu kat letter box masing2 at 5am. hadiah menanti~

rasa ingin menulis tapi tiada idea. esok ada paper tapi masih sibuk duk blogging. anak dara manis sapa la yang berperangai baik ini ya? (nama ayah i rosli.harap maklum)




*khas buat entry ini, sila jangan komen(malas nak disable komen) apatah lagi nak beromen kat sini ala2 otromen betina dan aksen kamen jantan sambil makan ramen(nyum3). nahi2! p blog lain!

Oct 29, 2009

nak study lah weh!

buat julung julung kalinye aku meng-update blog di library UTM. hehe. datang untuk study, bukan blogging lah! tapi, ini tandanya aku sudah kesejukan gilak maka dengan itu jari jari perlu melakukan sedikit exercise bagi mengeluarkan haba yang tak seberapa itu. yeah.

aku di takdirkan duduk bersebelahan dengan jejaka yang tak berapa kachak. mungkin rezeki aku kurang baik hari ini. haha. tapi takpe, datang nak study bukan menggatal la weh! ok, seminit dua apa salahnya. kan. kan. iya. ok berbalik kepada jejaka yang kurang kachak tadi, aku lihat dia pantas bangun selepas azan habis berkumandang. (cewah, ayat!). sejuk hati aku. kurang kachak pada rupa takpe, biar hati dikau kachak ya bang! itu yang aku suka. heh. ok, sekarang aku menunggu kehadiran jejaka yang kurang kachak itu pulang selepas solat zuhur. nak tangkap bau air wuduk. hoh.


ps : movies@psz ni kacau betullah! aku datang nak study, bukan nak tgk movie, p tayang cte best kenapa??????
pss : satu dua tiga empat hari ini emosi agak kurang stabil, haih. bendera jepun nak naik la tu. kamu, maaf!

movies@psz=movie yg ditayangkan kat library utm. leh tgk free. tp popcorn bawak sendiri lah yek!

Oct 27, 2009

bodoh

"bodoh!" bang!!! what did u said? ouch, that was fucking harsh, man. feels excited tak when the one that u love called u bodoh? of cos u r kan? believe me. u r!

ps : thanks for saying that word instead of saying i love u. man, u r damn fucking sweet. seriously, u r! i wish id knew u since i was a-day-old. ahha!

pls put inverted comma anywhere that u would like to. thank you.


*fucking in this context means very. dont be fucking bangang to say that i was melucah here. buzz off!

ini benar benar buat awak.

*auto publish entry*

awak dan saya..
tiap malam. sampai ke pagi..
bercerita tentang keluarga, pelajaran, kehidupan..
sumpah sangat asyik ketika itu..
..
..
..
..
..
..
kadang2 apa yg kita sayang terpaksa kita lepaskan..


setahun setengah dah berlalu..
sayangnya awak sudah berpunya..
..
..
..
..
..
penyesalan yang tak sudah..
penyesalan yang bertimpa2..
penyesalan yang tak mungkin dapat di tukar ganti..
..
..
..
..
..

ps : awak, saya pernah sayang awak. awak tahu? :'(



* will be leaving for 2 weeks*

Oct 26, 2009

final

final exam bakal bermula, maka aktiviti mem-blog wajar di kurangkan. sehubungan dengan itu, aku nak ucapkan selamat berjaya untuk semua mahasiswas/mahasiswis yang akan bertarung dengan exam bertemankan kafein dan burger di malam harinya. :D


esok presentation final year project part 1. doakan la aku dapat present dengan mantap yek. amin.




ps : will be back next week. pai~

Oct 25, 2009

dengan kawan baik jugak

cinta itu kadangkala masam macam mangga jj taman u. tp masih nyum2. ;)

ape ye rasenye bila jatuh cinta? manis?
ape ye rasenye bila jatuh cinta dengan kawan baik(opposite sex) sendiri? masam? heh.

dengan kawan baik la kau selalu bergurau sendat sampai ketat gilak kerongkong nak gelak.

dengan kawan baik jugak la kau selalu luah masalah sampai kalau boleh nak gak p ketuk rumah die kul 3 4 5 6 pagi semata2 nak cari a shoulder to cry on. =.=

dengan kawan baik jugak la kau selalu gaduh2, masam2 muke pastu 2 3 mins later 2 2 sengeh-sengeh bajet same2 nampak gg sexy. euw, sangat comel. :D

dengan kawan baik jugak la bila poket dah tahap seluk kuar 1 sen "hey kau, bak balik spoloh hengget yg kau pinjam dulu". pastu die x nak bg sebab before tu dah kate halalkan. hoh, cheapskate rollerskate!

dengan kawan baik jugak la kau balas2 komen kat muka buku n suddenly kau tibe2 lupe nak pakai eye-mo maka terlebih emo n tibe2 ade msg kat inbox saying sorry-from kawan baik kau. ok, sgt comel kuasa dua di situ. (",)

tibe-tibe, dengan kawan baik kau jugak la kau jatuh hati, jatuh cinta, tahap jaw drops sekali bila die cakap die rindu kau, pastu bila baru lepas on fon ngn dia rase cam heaven gila n tdo pon peluk henfon. (kalau gune henfon la, kalau gune public fon xtahu la kau peluk ape)


ah, indah nye kalau bercinta dengan kawan baik. :D


ps : nasib baik kawan baik aku semua hemshem2 belaka, kalau tidak......"hoi kau, jom kahwin"
pss : aku minat laki x hemshem. yg sedap mate memandang cukup la. ;p heh.

Oct 23, 2009

jam

this entry is not exactly about jam. =.=

kalau ada jam baru, jam lama macam mana?
kalau jam lama lagi best, nak buang jam baru ke?
kadang2 jam baru dari luar nampak best, lawa, menarik..
bila dah pakai..mungkin tak lah best sangat..dan rasa tak sesuai..
so, perlu ke perbaiki jam lama?


oh, rindu "jam" lama. (jam = "jam" = "--" harap maklum)


ps : kalau korg rase aku tak comel, click la nuffnang ads aku yek? :D oh, jasa korg ku kenang sampai esok. yeay.



yang benar,
ayuna.
muahahahahah

Oct 21, 2009

names

aku bergelumang dengan rindu. sumpah. sadly U r not going to know @ u wont read this. :'( ....wth dayana? buzz off guys!tapi bace la dulu entri ni sampai habis. ;p


* * * * * *
" diana, please spell me giraffe " tadika inggeris mmg terkehel lidah nak sebut ikut slanga david beckham.

" dayana amira binti rosli, semalam solat cukup 5 waktu tak?" sekolah agama mmg kaw2 fullname die sebut.

" dayana, dah besar nanti kamu nak jadi apa? " time SRK i sorg je name dayana so takkan nak sebut sampai fullname kan?

" nana, belajar rajin-rajin jangan lupa solat. " ayah mmg suke pgl i manje2. ;p

" dada, malam ni urah tidur dengan dada tau. study same2 skali ok? :) " zaman kat maktab. rindu giler kot kat urah!

" dianne, kau nak aku download cerita air force one je ke? " tapaham aku kenapa dia pgl aku dianne. nak suh aku pgl kau sheeryzay ke?

" mira, dah siap homework? pinjam pinjam. nak copy. " serious i miss the old days. crying like a baby od. sob3.

" D, i nak link you! " di invent oleh syaz sbb pemalas kot nak type name aku. atlast terbiasa suda. yeay~

" yana, abang nak tanya, yana dah ade balak? " yew, pandai ye ngorat aku gune name yang tapenah org lain gune. hoh.

" ayuna, rindu lah. " ok, sesi muntah beramai2. jom.



whatever nick korg nak panggil aku, aku tak kisah. sebab, aku tetap aku. tapi, jangan lah panggil aku joyah, senah, timah, peah pulak! hoh.


ps : ayuna nak masuk tido. *puke!

Oct 20, 2009

2 fakta menarik tentang lelaki



2 fakta menarik tentang lelaki.

1. lelaki sangat manja.
sebab mase kecik2 die hisap susu mak die, dah besar hisap susu isteri die pulak. kalau xde isteri lagi x pasti pula die hisap ape.

2. lelaki sangat protective.
sebab die slalu x bagi burung die terbang jauh2. katanye, nnt "contaminated."




ps : bila poket mula kosong, teringat pula pada si teruna hitam manis itu. lalalala~

Oct 18, 2009

gosip jom?

i just done watching kami the movie. ahha, sangat tidak kemajuan zaman + lembab macam siput babi bukan..? biarlah. janji dah tengok! :D its a good movie eventho ade part yg sengal ubi like when abu was trying to make jokes mase nak mati tu. haha, sangat sengal ubi. but at the end, i was macam terkejut + meleleh air hidung sebab abu mati. nak abu hidup la weh! hoh.

***

si comel : kak, mesin ni rosak, g la level 5, mesin die ok. :)

si kurang comel : oh, yeke dik. rosak, tapi boleh pakai kan?

si comel : (#$%^&*^&* ???????) ye kot kak. :)

si kurang comel : takpelah, nak basuh jugak.

si comel : sila lah, jangan malu jangan segan. :) :)

*mule2 ingt nak belasah je kakak tu. tp takut esok mak aku terkejut plak bila harian metro nye front page "dek mesin basuh : gadis comel dihukum gantung kerana membelasah si huduh". hahahahahah.
**apeke sengal dah kate rosak nak pakai jugak mesin tu? x skolah ke ape? pemalas betul nak naik tingkat 5!!!!


ps : rindu nak bergosipan. =.=

Oct 17, 2009

sekufu

hai. its a new me. greet cepat la weh! hoh. degil cap tin sardin ayam brand betul. nothing to update actually, td search kat internet ttg sekufu sebab rumet aku cerita ttg sekufu n bla bla bla. (she's married so banyak info ttg "relationship").

sekufu : kesesuaian bkn shj dr aspek kedudukan, harta kekayaan n pendididkan. ttp kesamaan atau sefahaman dlm agama turut diambil kira.

islam menuntut untuk cari yg sekufu tapi bukan diwajibkan pun. depend kat korg lah skrg. tapi aku nak kupu-kupu. kalau ade org tolak aku sebab masalah sekufu, aku x heran! hoh.

ha, ini untuk u! bukan senang aku nak tuju lagu kat org ni, amik la sempena hari jadi ku beberape bulan yang lepas. nah!
"i cant stand the way you tease,
i love u though u hurt me so,
now im gonna pack my things n go." lalalala~

amik ni gak. tajuk cerita ni.
ps, i love you.


ps : tadi i masuk lingerie shop pastu sume org pandang. ape? nak kene lempang?

Oct 15, 2009

boikot israel

sometimes i feel like quitting and stop caring all those stupid stuff like lovey dovey thingy. and yg lebih teruk when malas giler nak fikir about future. is it i will end up as an engineer? hopefully!! heh, ok, feeling yang sangat tidak stable sekarang. abaikan. =.=

why ea, when we r in the middle of doing something good, suddenly things like MALAS datang? contoh, macam tengah study giler hebat sampai spek kalau boleh nak pakai 6, tibe2 malas la pulak. geram bukan?.. cube bile nak g bergosipan, laju je angkat bontot pastu duduk la sejam due jam tige jam pun xpe sambil merajinkan diri siap g minum caffein ntah berape tin campur cikedis2. haih.

why ea, bila kite dah nak bg 100% commitment kat sumbody tu, tibe2 kite rase like he/she have sth yg boleh naikkan darah kite? contoh, die cakap nak study, busy bagai, fokus sampai nak reply 1 msg pon x bleh tgk2 sedap2 die bermuka buku! hoi, im not that fu$king stupid lah! *eh, ini kawan aku cakap, bukan aku. ampun* pastu kawan aku duduk bilik sorg2 nangis tepi tingkap sambil tgk org dating kat bawah. T_T lelaki/perempuan tak kurang berguna! *marah ni*

why ea, when we shop, beli brg then rase sgt puas like budak kecik saying yeay yeay tapi few moments later rase macam regret giler sebab bila bukak blog/facebook/closet(brani lak nak selongkar closet org. hoh) org lain die pakai baju yg sgt dan lbh trendy! *wah, ini kes jeles suda* xdek2, sebenarnye sbb rase duit dah disalurkan ke saluran yang salah! ngeng.




ps : keputusan haruslah di buat dengan kadar segera! amat segera! *worid*
pss : rindu nak jerit kat abg mcd yg slalu anta makanan kat bawak blok "boikot israel!!!". *sekarang dapat rumet hampir ke TLC, maka aku kena control sikit tahap kemerduan suara. :p

Oct 13, 2009

short update

short update aka luahan hati seorang dayana:

1. I DAH SUKA U TAPI U BUAT HAL. I LEMPANG NAK?
2. aku rindu sup rumah.
3. aku makin sayang kawan2 aku.
4. perot dr lee makin besar.

ps : hey si kamu yang masih sakit, ku doakan dikau cepat sembuh ya. god bless u. lol.

Oct 12, 2009

jamuan raya part 2

openhouse invitation turned up to be a photoshoot session. salah siapa? rumah yang lawa untuk dijadikan set photoshoot or bakal2 bioprocess engineer yang kenja nak bergambar? hehe. i believe so its the 2nd one. ;p in short, it was a nice day though. sayang PM DR SHAWAL...! (even dulu slalu gilak ponteng class...ngeee)





ps : jamuan raya part 3 next week...!! yippie~

*busy dgn FYP 2 3 hari ni. lain kali i datang ngomen2 kat blog korg tau. jgn marah yew!

Oct 11, 2009

lukisan


bukan saje kanak2 kurang reti melukis. budak universitas pun bengong kurang reti okayh?
tangan bengkang bengkok, (marah ni) bulan n matahari 2 2 ade (marah betul ni), dahtu baju hijau tu terlebih kelebaran. (sangat marah ini...!!!) hoh.


ps : tapi aku sukak. comel. hoh.

Oct 10, 2009

abang joseph

suddenly i feel like i dun hav enuff baju to pakai untuk kuar dating jalan2. sbb sekarang bajet nak pakai sopan2 sampai baju sume hingga lutut n sume beli size XXL bagi x nampak badan solid aku. (solid?! @#$%^$%^&* ???). *padahal sebab sume baju dah ketat kurang muat.* so ive decided cuti nanti nak jadi buruh lembut bagi menampung duit baju2 yang bakal dibeli. heh. support la bakal pekerja buruh lembut ini! yeay!


iklan selingan:
hi, i kiut x? ;p

ok. dah. jom sambung. hey, nak tahu satu gossip? ha, *joseph-gordon levitt ajak i pergi tgk wayang esok. eeeeew~ tp i busy pulak. haih. maaf abang joseph!

*p google if x kenal mamat tuh! ah, he's so heath ledger. sukak!



ps : baru belajar camne nak buat garis kat pkataan2. hehe. maaf jika agak keterpoyoan dalam mempraktikkan pengajaran bab baru itu. heh.

papadom

PAPADOM....!!

pernah tgk trailer film papadom tak? tak best sangat bukan? (pada aku lah!) tapi semalam tgk movie die, oh my! best.. sukak! korg, pergilah tgk. sokonglah cerita malaysia! :)


ps : i sukak sama Q haidar. *wink

**ayah, i love yuuuuuu~**

Oct 9, 2009

bakal engineers

pergi ke ladang sedenak untuk bekerja. bukan terfall in lovengkang ngn asst manager di situ ye! haish. hati, stop it la. cant help. cant help.

suke bila jadi paling tinggi. tapi sedih bila jadi paling lebar. haish

i dun hav any idea y this pic 'termasuk' in this post. cos sum1 like it maybe? ;p


contohi pemakaian ini untuk ke factory ok? sangat "selamat".



balik dri sedenak badan berbau POME, yang mana lagi busuk dari taik budak yang berak x flush kat blok aku. dahla ke sedenak bersesat bagai. hish. tapi demi encik wan, i rela~ ececey. ok, dah.

balik dri sedenak trus pergi itu jayaganapathy punye jusco - makan kat tunkurefleksologi impian - ke giant kawan nobita - balik UTMnopqrs discuss presentation esok - settle FYP di bilik baizura comel (sukela tuw) - mandi wajib! eh silap, mandi harus! hoh. - update blog - nak tdo.


POME = palm oil mill effluent.

ps : duit boleh di cari, masa?? boleh? if boleh, sila lah. bye.

Oct 8, 2009

hai

i tgh pk ttg u. yewwww~



ps : FYP is underwear. $%^&)! ok, on the way.

Oct 4, 2009

have i ever told you baby?

" have i ever told you baby?
that u will always on my mind..
n u know im gonna love u forever..
until the end of time.. "

hari ini sangat bosan. duduk bilik sorang2, kunci bilik, dengar lagu love songs banyak2, amik slimut bantal peluk sume pastu feel sorg2. haish. sadis betul gadis manis (masham x mandi adela. ;p) ini bukan? hoh

BERNAFAS TANPAMU ade lagu pasal break up thingy. tula, dulu ade bf gatal mulut mtk break kunun2 mak enun nak single life = lagi best. pirah. amik kau! duk bilik sorang2 xde teman dikala bosan, nak gedik manje bagai pun susah...nak g makan nak g shopping bagai. sume do it alone! hoh.

CRAZY IN LOVE pastu tbe2 ade pulak sentimental love songs yang ingatkan aku kat high skool n all those puppy love i had back then. haha, ALL THOSE PUPPY LOVE OK?? poyo khir toyo dian sastrowardoyo betul. padahal dulu diri ini sangat la innocent dengan bedak bertepek2 sambil tudung senget benget dengan hingus leleh bagai. yewww~

next song pliz! ;p

PERFECT MAN ahha! lagu pasal mr right pulak dah. aiseyh. dengan lafaz bismi, mintak2 lah Tuhan anugerahkan aku dgn a man wit all those qualities in my life! aku percaya xde bende yang perfect tapi close to perfect ade kan? aku mahu yang itu lah! jengjengjeng. mane kau, muncul skarang! :)



ps : "tapak tanganmu akan kugenggam akanku sentuh ketika sayu"...haih, cepatla sentuh. cepat. cepat. :p

Oct 3, 2009

jamuan raya part 1


semalam ke jamuan raya KTDI. haha, padahal aku bukan warga KTDI pun. belasah aje. :D bila pulak kolej lain nak buat? tiada kesabaran aku nak menyerbu! hoh. (k10, KDOJ, KTGB, buat la cepat. ;p)






ps : tgh dgr lagu the archies, feeling2 golek2 atas katil. :D