Nov 29, 2009

mak i

aku melayan lagu yang dah bertahun popular.

aku pakai pakaian yang dah berzaman orang tak pakai.

aku belajar tentang sesuatu yang budak 10 tahun sedang belajar.

aku seorang yang lapuk. ya, lapuk, old skool atau tak mengikut peredaran zaman. bak kata gadis berlipstik merah jambu dan berseluar chic brown kotak-kotak jenama zara yang pastinya berharga ratusan ringgit yang mana aku hanya mampu beli butang seluar nya sahaja, you ni tak trendy la dayana. atau bahasa kurang pelajarannya, kampung. hoi, you asal usul terus bandar ke? nenek moyang you bukan beranak guna bidan ke? tak ke kampung? ok. sila kirim salam kat nenek moyang you. atuk sekali.

mungkin maksud perkataan kat atas tu ada yang berbeza tapi boleh kira adik beradik jugak la. tapi, who cares kalau aku lapuk? sila duduk rumah diam diam dan jaga anak you elok elok.

aku selalu respon marah lambat. kenapa ye? signal lambat!

******
nak upload video tetapi broadband lembab. click here. enjoy.
this is another gay thingy. maybe ramai dah tengok cuma aku je yang kampung. heh. btw, the video is so stupid but funny one though. gay, let's rock. BS!

ps : mak i mak i lah, ape hal nak jadi mak you pula?

Nov 26, 2009

adik beradik


adik beradik aku 3 orang. ya, hanya 3. kadang2 tengok kat facebook orang lain, siblings sampai 5 6 7 8. sumpah jeles. kan best kalau adik beradik ramai.

kalau bergaduh dengan along boleh kawan dengan angah.
kalau nak ajak gosip boleh ajak alang.
kalau nak buli, boleh buli usu ramai2. heh. syok.

tapi, its fated that i can only have 3 siblings. sadly sekarang dah tak boleh minta adik lagi, so kena tunggu the big brother kahwin baru boleh nak besarkan family. however, its a bless to have my abang and adik. ok lah 3 dari 2 kan? dulu masa kecik, sampai aku 8 tahun, hidup berdua je. dengan abanglah aku gaduh, dengan abang lah aku main masak2. ah, mula rasa macam nak upload pics comel kami berdua. tapi, nanti mungkin. takut semua tergoda dengan abangku, dia dah berpunya. heh. and 8 tahun kemudian, baru ada adik, peneman kawan, peneman gaduh. :D yang penting, aku sayang adik beradik aku even 2 orang. hoh.

*****
6 jam equal to 1 hari.
jumaat hingga khamis equal to 6 hari.
esok mula rindu balik.
T_T

ps : tadi main chess, malam ni main dam. esok dah raya, aku masih bosan.

Nov 24, 2009

sambal belacan

sejak aku active ber-facebook last year, banyak lah jugak dapat re-connect dengan old friends. and as usual they will ask ape cerita n so on. tapi yang tak bleh blah, "babe, bf mane? show off lah" damn. tang aku single time tu lah berderet manusia nak tanya. time aku ade bf yang boleh aku show off kan, tak nak tanya pulak. babababababababababababababababang! n when i said i dont have any mesti dorang akan jawab,

" kau memang, dari dulu jual mahal tak habis2 " hello, am i that cheap to say yes to ANYBODY?

" kes memilih sangat lah nih ye? " again, hello! nak aku sapu siapa2 aje ke? bullshit.

" tulah, dari kat maktab lagi i tgk u garang sgt, manelah laki nak lekat " cett, bukan garang tu, tegas namanya. itu pun cant differentiate ke? heh.

" i pun single juga " so what? hoh.

" nak aku kenalkan kau ngn kawan aku kat UTEM? " utem,utem. think twice, utem. think thrice. no thanks. nak dating jauh! heh.

favourite reply is jeng jeng jeng~

" takkan la secantik kau tak de bf kot? " ehem, malu i~ ;p

well, thats not the problemo. its just that maybe the guts to fall in love again is zero. or else, belum sampai seru lah! tipu lah kalau cakap perasaan nak bercinta tu takde kan. ha, see, gatal dah. heh. pada aku, bercinta itu macam sambal belacan. pedas tapi best. but as for now, make friends with everybody is the best solution. yeeehaaa!

nak kurus seperti ini semulak! baru bleh ade boyfren. yeah~

i can be brown, i can be blue, i can be violet sky...but i can be mean, its when i started to love a man. bababababbabababang!

ps : jangan buat lagu best best, sebab i mudah jatuh cinta. mika, you sentiasa di hati i. euw.
pss : aku nak bercinta sama sambal belacan! ok, hot guy.

Nov 23, 2009

happy monday

hi. happy monday. wish all of u happy monday - not like my monday. i woke up this morning with a brand new me : konon nak bangun awal n settle kan FYP dengan perasaan gembira. but it turned to something yang menggeramkan.

its hard to believe that the one u sayang or going to sayang or the one yang u tgah try to make a relationship with tak percaya dengan what are u doing. it hurts like minyak panas terkena jari ok? heh. contoh like u tgah tidur n bangun2 u received few messages saying that

" i know u tak tido, jangan main2 lah" or

" if u tak tido, tapi u cakap u tido, bende buruk akan jadi" or tiba2 masuk kasus lain

" u x pernah nak jaga perasaan i....bla...bla...bla.." hey, what the fuck?

cara nak tangani masalah seperti ini : marilah kita buat solat istikharah. hehe. im cool. hell yeah!(mode cool)



ps : if u cant trust me, buzz off!(mode cold)


Nov 19, 2009

belanja

trip to medan, indonesia. again, ah. tapi best pergi kali ni sebab abang ku join. my dad cant join due to some problem yg x dpt di elakkan. eceh.

day 1
KLIA

Sun Plaza. (macam mid n setaraf). aku tengok HAMPIR KESEMUA orang kat sun plaza nih termasuk kanak2 pakai blackberry/E71 n yang size seangkatan. pergh. ps:made in china mungkin. ;p tapi, masih pergh. pergh.

naik beca sampai seluar terkoyak. #$%^&!! ah, sebab tak muat la nih! how i wish i have a slimmer bro! or.... how i wish i am smaller?? heh.

lembur kuring. foods, marvelous. price, cheap. menu, damn. like 10 lauk sahaja.

day 2
budak itu sangat adorable. budak kecik. bukan budak besar. hoh.

shop till u drop.

hill park. setaraf genting but shit! it closed on monday.

brastagi.

day 3
eat till u.... _at? fat?? heh.
sisterhood.

sate padang. double damn.

grand swiss bel hotel.

day 4
restoran garuda. ah, malam ni nak mimpi ayam goreng garuda. super duper marv!

face-pose terbaik khas buat cowok ganteng di sana. heh.

*****
pekerja indon : belanja buk. belanja. mas, masuk mas, belanja ya.
abangku : aku datang nak belanja brg aku tapi kau mintak aku belanja kau?
aku : $%^&*( $%^&0!!!

Nov 14, 2009

BS awan dania

semalam aku pulang ke kampung-klang aje pun. jumpe tok alang aku, lama dia tenung aku. hati biaselah, mula rasa dia nak puji2 aku. paling2 dia cakap aku makin hawt ke kan. ha, jagan tak tahu, tok alang aku pandai sebut hawt ok! tok alang korg bisa? heh. so, aku buat2 bodoh jelah sambil khusyuk makan nasi lemak. konon kan! before aku masuk kereta tu, tok alang cakap, "makin gemuk kau ye na?makan apa kat skudai?" bedebuk batu jatuh! tulah, perasan lagi!! sedekah senyum sudah~

*****
rindu 2 bulan tak dapat makan nasi lemak pak ayub. pagi tadi, termakbul jua. petang ni, nak makan nasi kukus depan rumah. terbaik woot!

esok, aku akan meninggal kan bumi malaysia. ceh, cam nak study abroad lah pulak kan. heh. akan aku terjah blog kamu kamu nanti ya! :D


aiman aku dah gemukkkkkk!


ps : aku benci cerita awan dania. aku suka scha tapi bukan cerita ttg stewardess. bullshit.

Nov 12, 2009

sampai rumah sudah

menonton cerita fourth kind 2 malam lepas. it is a story based on true case studies.best atau tidak, sila lihat sendiri. ingin tanya pada aku, aku sukak aja. heh.


what to believe is yours to decide.


*****
aku sudah sampai di rumah. bosan teramat. ingin berjoli tapi tiada duit. click la nuffnang aku banyak banyak weh!

saja2 aku buka folders kat laptop rumah, banyak jugak jumpa gambar2 yang menaikkan darah. salah satunya...gambar di bawah. bilik ku jadi tempat persinggahan rakan2 adikku. adik, balik skolah japg kakak rotan!!

pencerobohan tak bertauliah adik ku beserta rakan2 nya di bilikku.

Nov 7, 2009

tukar URL

nak tukar URL boleh tak? siapa tahu macam mana sila ajar....orked, tolong......~



ps : ade silent readers tak? if ada, jangan la silent silent dah, payah nak inform nanti. heh.

Nov 5, 2009

suka duka

ini entri tentang suka duka seorang gadis dalam tempoh 24 jam. tiada apa yang hebat. luahan cuma. aku bosan dengan hidup.


kata orang, jangan terlalu gembira. takut nanti, esok esok bersedih pula.

****

semalam, aku gembira. sangat. sangat gembira. dunia, aku masih ingat. akhirat, wallahualam.
hari ini, aku bersedih. kecewa. kenapa perlu jadi sekarang, tengah tengah final exam? Allah. kadang2, apa yang kita usahakan tak selalu kita akan dapat. aku pasrah. mungkin ini lah yang terbaik dari Allah. siapa tahu? ok.


ps : i need you - to comfort me but u were not there.

Nov 3, 2009

Old fart, young heart!

You, Happy Birthday!

May your birthday bring you
as much happiness
As you give those who know you.

Sending warm and loving wishes
Of happiness and cheer,
And everything you need to start
Another happy year

This is a special birthday wish
That comes with love to you
It brings warm and heartfelt thanks
For all the thoughtful things you do,
It also comes to let you know
You mean more to me each day
And to everyone your lives have touched
In such a loving way.


god bless you, :)

mahu lihat you aku? belah la dada ku. heh.

******

dulu aku pernah bilang sama seseorang bahawasanya aku suka melihat lelaki memakai jam. jam tangan, bukan jam dinding mahupun jamban. ngeng. sedar2, seseorang itu terus membeli jam tangan dan memakainya. detik hati ini, oh, nak ambil hati aku la itu. pandai kamu, hatiku terambil olehmu. tapi itu dulu lah. sekarang, aku suka melihat lelaki memakai kereta honda. kamu bisa memilikinya tak? ok, bukan honda prelude seperti yang itu, mahu yang lain, yang punya aircond. bisa? kalau tak bisa tak mengapa, itu hanya bonus, yang penting hati itu. hati honda! uuuuuuuuw~


ps : to my november girls, iylia amira n farah hanan, happy 14th birthday.

Nov 1, 2009

the count of monte cristo

greetings! (euw, so monte cristo!)

ok, baru lepas habis menonton the count of monte cristo secara PENUH! heh. since aku tak pernah baca buku dia lagi, tak boleh nak komen lebih lah but i believe the movie is good sebab albert sangat panas dan pedas. ok, hot and spicy. hoh.

1. the part when the "dumbledore" n edmond kejar tikus was so comel. =.=
2. chief : we should call him 'zataara'.
zataara/edmond : sounds fierce for me.
chief : it means driftwood. lol
3. the cave where they found the treasure sangat wow. patut lihat. :D
4. edmond sangat bomb! sila suka dia. hoh.

********

selamat hari lahir buat noor baizura jalaludin. bff! :)

********

baca kosmo tadi. ulas pelakon dari indon tentang porn movie(lbh kurg ginila die ckp) "aku lihat porn tetapi bukan addicted. tapi, kalau lihat porn, usah lihat pemainnya, layan movienya aja" hahahah. kiut pulak jawab begitu ya. heh.

ps : mood nak study senipis kulit bawang. broadband, sila buat hal.