Jan 3, 2010

nak cakap panjang panjang tanpa noktah

hello. happy sunday. lama sudah tak mem-blog sebab malas - as usual. its twenty ten already tapi aku masih rasa aku muda. kenapa? ha ha. btw, aku celebrate the new year eve dekat danga bay with Ezuan and Yi Jun. sadly and angrily, tidak ada pun boom boom bunga api, cuma ada lantern terbang yang mana bila lihat memang agak excited tetapi dek indonesian terlalu berlambak dan dah jadi macam negara mereka pula, amarah bergelumang maka dengan itu ajak mereka balik cepat cepat lepas itu singgah McD belanja ais krim murah bagi itu kepanasan hati kurang. phew.




Selepas bersadis malam new year, aku pakat tengok Chipmunk movie berdua dengan Shelah esok petang nya. Lepas itu, kami meng-karok 13 lagu dengan Syamira. Sekarang, di saat ini, aku sudah tahu bukan senang untuk jadi penyanyi sebab setelah aku mendendangkan hanya beberapa lagu, aku sudah letih dan mamai sampai jiran sebelah jamban karok tu ketuk ketuk pun aku dah tak amik port. Kalau tak, memang dah kena maki hamun juih lidah ptuih ptuih siap keluar bukan saja middle finger tapi semua fingers lah gamaknya.


Baki Sisa Residue Leftover aku di UTM hanya tinggal 5 bulan dan kalau boleh aku nak guna masa sehabis yang baik dengan rakan rakan sebab tak nak nanti dah kerja mula rindu dengan kawan kawan lepas itu mula nangis nangis menyesal sebab tak pergi mandi Air Terjun kat Gunung Ledang dengan Kelly, tak join Trip pergi Singapore dengan Syazreen, tak pergi picnic dengan Perempuan-Perempuan saya, tak sempat belanja Kroll Baskin Robin bila 31 hari bulan, dan macam macam lagi yang kalau boleh nak buat semua tapi tak boleh sebab MARA kedekut duit seribu tak nak bagi bagi lagi hingga buat aku benci tapi terpaksa sayang sampai bulan may ini. fuh.

ps : orang cakap, kalau ada jodoh, takkan kemana. kan? *gembira dan senyum sampai ke telinga capang yang tiba tiba ada biji kat tepi dan bila picit keluar putih dan darah lepas tu buat muka sedih sebab telinga ada luka yang sakit tapi sekarang dah comel balik takde luka cuma masih capang!* apakah?pbbbt.

34 comments:

pisey said...

ehem.tak ajak.bg ole2 pun takpa.mana2?!

Daffodil D said...

pisey : nok ajok tp mung konpem xnok date. :D

Wanie-san said...

ooo..xpe2.....sambut new year xajak kite...xpe2...sabotaj blog ni!!!

benludin said...

semakin comel anak rosnah nih

Daffodil D said...

wanie : wohoho. sampai sabotaj pulak. next year kite celebrate same2 yek! :p

Daffodil D said...

benludin : comel macam pakcik die jugak! :P

{lumut} said...

comel lah ko neh..
itu je aku nak cakap..
=p

mUTe said...

Comel la si kerol yg ko nak belanja tuh.
Itu jer aku nak cakap.
:-p

Daffodil D said...

lumut : ha ha. amin amin. thanks! :P

Daffodil D said...

mute : ha ha ha. sekeh kang!

fitriah said...

macam mak nenek membebel!


haha larikkkkkkkkk!!!!!!!!!!!!

Daffodil D said...

fitriah : nak kene sepak? ha ha

avid gunner said...

febuari ni kita ada trip kat mersing. sila join.

Shahrul Azry said...

dasar mak nenek dan mak lampir!

mUTe said...

Jom TRIP SKB! Kalo x, kami pulau anda. Haha. Boleh lak camtuh?

Daffodil D said...

avid gunner : serius ke? x gtaw awal2 pun?

Daffodil D said...

shahrul azry : xpe, atleast tak boroi mcm lu. ha ha

Daffodil D said...

mute : ha ha. siut korg. g mana ?

GhOsToNe said...

x pnah g danga bay...

Daffodil D said...

ghostone : xpayah pergi. bosan. ha ha

yaziith su anaz said...

burfff.



kau ngarutlah hangit.

Daffodil D said...

yaziith : ape ngarut plak? pffft.

sharamli said...

xajak p0n!!

Aku yang bijaksana said...

Hai wan....

Daffodil D said...

sharamli : camno nak ajak? bg ah num tipun. he he :P

Daffodil D said...

bijaksana : wan je? jun? aku? :P

JIMMY ASMARA said...

nape gambar lu upload x cantik?

kabur2!

beli lah DSLR

B E L L A said...

bestnya sambut new yr..
kui33..sampai leh konpius kan kat indon ke sbb indon rmi sgt

Daffodil D said...

jimmy : guna cam murah saja lah bos. haih~

Daffodil D said...

bella : tawu xpe. haih. :D

pisey said...

ak suke date2 ni.

Pais Chaos said...

jom ramai2 merajok sebab tak ajak..huh

Daffodil D said...

pisey : ha ha. baik. t aku roger. :p

Daffodil D said...

pais : aloh, nak kene lempang?