Mar 7, 2010

Sahabat

Persahabatan itu sangat indah. Lebih indah dari percintaan. Betul. Serius ini. Tapi sedih bila sahabat itu sendiri dah mencemarkan rasa hormat, mula pentingkan diri, rasa diri lebih dan sangat hebat, dan menganiaya sahabat yang lain. Explicitly, dan implicitly. Kejamban punya sahabat!

Oh ya, pelik bila punya sahabat baik, kamu sebenarnya 'takut' dengan nya. Apa sahabat hanya untuk teman enjoy semata? Apa sahabat hanya di kala untuk study? Apa sahabat hanya bila kamu punya masalah? Itu bukan sahabat, itu parasit!!


Sahabat.

Ini juga sahabat, bukan parasit.


ps : Rindu sahabat MJSC dan TTDI.

10 comments:

a little less conversation said...

" 'Kejamban' punya sahabat!"
bia la sahabat tu pg jamban..die sakit perot sgt tu..hahaha

violet VC said...

rndu ak x? hoho

Monkey D Luffy said...

jadi parasit untung gak
hehe

♥Huda Luna™ said...

parasit = paraxixth

siggplus said...

kita juga sahabat kan ayuna?

avid gunner said...

rindu syapiq tantawi ler ni...keh keh...

yaziith su anaz said...

susah betol nak carik sahabat kan.

sharamli said...

parasit tu c0mel kan?ha3

Anonymous said...

tak semua org sama.ada org die selesa cerita2 benda sedih kat kawan ni,ada orang selesa cerita kat kawan lain.bergantung pada sejauh mana keserasian tu.

chokio_nia said...

aku kau tak rindu?