May 7, 2010

hari ini dalam sejarah

Oh, hari ini merupakan hari dalam sejarah dalam hidup aku. buat pertama kalinya aku masak kuih melayu! dan kebetulan jugak, kuih ni jugak la kuih pertama yang mama aku belajar dulu. kuih sagu melaka. :) kalau nak cakap cookies and lauk pauk, memanglah dah pernah belajar n masak banyak kali. tp ni first time masak kuih melayu ni, excited lebih la. kalau dulu, tengok bibik masak kuih cara, buah melaka, loyang dll. tapi hari ni, tangan somel ni jugak yang duk kacau sagu sampai masak. omo mama! anak mama dah leh kahwin. yeay!



ps : next week nak buat kuih over the sea pulak. trifle maybe? *wink*

8 comments:

a little less conversation said...

fuiyoo..reti wt kuih..sedap x?

Kapten said...

eleh
br satu kuih dah nak kawen :P



Latest Entri: Ciri Wanita Yang Menawan Lelaki

siggplus said...

kau tau kalau mak kau ada blog dia tulis apa?

pertama kali dalam hidup aku makan kuih tradisional melayu yang tak sedap. haha

Afzainizam said...

~~Selamat hari ibu~~

..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥
♥..♥  ╔══╦══╗╔╦══╗  ♥..♥
♥..♥  ╚═╗║╔╗║║║╔╗║  ♥..♥
♥..♥  ╔═╝║║║║║║║║║  ♥..♥
♥..♥  ║╔═╣║║║║║║║║  ♥..♥
♥..♥  ║╚═╣╚╝║║║╚╝║  ♥..♥
♥..♥  ╚══╩══╝╚╩══╝  ♥..♥
..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥♥..♥

Salam ziarah salam muhibbah dari
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
Ibu..
Di saat ku melihat dunia,
Kau tersenyum menangis gembirra,
Tatkala ku dibesarkan,
kau berikan segunung kasih sayang,
Selaut belaian..
Ibu..
Pengorbananmu akan ku balas,
Pengajaranmu sentiasa jadi pegangan,
Biarpun ombak merobek dunia,
Kau tetap ibuku yang satu.
Salam sebuah persahabatan salam perkenalan dari kami salam dihulur tanda sebuah perkenalan ….

Semoga kami menerima respon yang baik dari kamu…. Thanks againt…

Daffodil D said...

a little less conversation : gila ke x sedap? ha ha

Daffodil D said...

kapten : better one than none. kan kan? :P

Daffodil D said...

siggplus : kurang asam kau.

Daffodil D said...

afzainizam : thanks. selamat hari ibu~ :)