Aug 26, 2010

Aku masih di UTM

Aku masih di UTM. Gembira atau sedih?


Pejam celik pejam celik, dah lebih sebulan aku ada kat UTM. (Masuk 15 August) Dan genap sebulan dah aku jadi pelajar Sarjana. Dan dalam masa sebulan jugak, insyaAllah aku dan rakan2 akan ditauliahkan dengan Sarjana Muda. Rasa macam singkat je perjalanan hidup aku ni tapi alhamdulillah, semua masih berjalan dengan lancar. He he.

Nak bercerita tentang master ni tak banyak sangat la. Cuma, hari2 kena masuk lab : 8am hingga 5pm. Wajib datang even takde experiment kene buat. Duduk je la baca journal tak pun melagha cari blog gosip atau tengok video artist korea. Balik2 memang dah letih dan akan masuk tido awal. Sungguh letih. Tapi benda ni pun dah tak boleh nak berpatah balik so aku akan enjoy masters ni selagi boleh. He he. Nasib baik Kimi dan Pei Ying ada, tak lah bosan sangat. ^.^


ps : Buat kawan2 yang dah kerja tu, selamat meneruskan kerja korang. Yang belum kerja tu, mai la ramai2 amik master. Ha ha.
pps : UTM dah jadi Research University. Tahniah! Semoga postgrad student (mainly research, yang mana diri aku pun ter-included) from UTM akan lebih berkualitas!

13 comments:

avid gunner said...

duk kolej mana weh?

Daffodil D said...

Avid :

K9 je muzam... :)

LORD ZARA 札拉 said...

hahaha~

yeay!

aku gak yg dapat surat suruh sambung Masters, 3 kali aku dah tolak~

nanti dulu la kot~

Daffodil D said...

zara :

Mai la sambung. Kimi mu ada di sini.. he he :P

MK Kimi said...

OIt! ngumpat aku...jgn dipaksa yg xnak tuh.huh! ;)

p/s: aku nk repot kat warga lab..."Dayana ada Blog!!!!"...haha!

yaziith su anaz said...

taniah !


:D

AdamMikhail said...

bosan betul lu ada kat sini lagi..quit utm lah!

Daffodil D said...

Kimi : ha ha, kejam gila kot kau. :P

Yaziith : thanks busuk. :)

adam : erk.

HonEyBuNNy said...

alamak...amk master??...eheh..ma ila suoh amk master la...tp ila cm mls ja...nak kerja..heheh

Daffodil D said...

honeybunny : pemalas! he he. depend la, nak kerja g kerja je trus. papehal banje je nnt :P

Kuwe said...

Uit. Lama sial tak datang sini. Ada lagi rupanya.

Budak master tu. Piwit.

I_Hate_Lolipop said...

aku pun sambung kat uitm...tapi kat fspu... :( tangga fspu mcm kat batu caves ~

Daffodil D said...

kuwe : Piwwit. ha ha :P

lollipop hater : apakah fspu? he he