Feb 22, 2010

syawal bukan muharam

menonton cyril magic minggu lalu. cyril ke malaysia dan pop shuvit menjemput cyril ke openhouse sempena raya. cyril bertanya. (something like this)

cyril what's with hari raya?
muslim man its just like a new year for muslim

hello! bukan awal muharam ni tapi syawal. kan kemenangan orang islam, bukan tahun baru. malu sungguh.

peace. not boyfie-less anymore. :)

ps : 10 weeks to go and i will be a postgrad student un-oficially. yeay. cant wait. ^^

Feb 18, 2010

key : respect

in a second, i started to miss the 'old days'. i started to hate who you are. and i started to lose faith in you. i am abstracting my family and friends now and onwards. yes, cinta itu memang abstrak. you, sorry.


ps : mak, nana rindu mak. nak peluk mak. nak cerita2 dengan mak. T.T

pss : update akan sependek ini mulai sekarang. boleh mula rindu dayana yang lama.

bosan

hari ini hari keenam sudah aku berada di shah alam. bosan. malam, setelah jam menginjak ke angka 2, baru aku terhegeh hegeh nak lelapkan mata. esok hari, bila sudah panas dan kedinginan aircond tak dapat nak kalahkan matahari terik di celah tingkap bilik, baru terhegeh nak bangun. belum tentu lagi mandi. bangun mencari makanan dahulu. oh, gigi digosok sudah. muka dicuci sudah. usai makan, aku ke peti sejuk mencari limau berbontot ke dalam. (kata tok saudara ku, limau berbontot ke dalam isinya manis. oh, bukan semua limau begitukah? ah, pelik.) 2 3 4 biji sudah di telan, bersedia mencari remote control. time untuk conquer TV. 701,133,712,411,412,413,105,103. ah, bosan sungguh tiada cerita best. tepat jam 5, masa untuk bermain dengan makdi dan makmin. sangat comel sebab dua2 ekor rabbit itu sangat gemok tembam serta montel. macam tuan mereka. ha ha. (abang aku, bukan aku). selepas bermain dan mandikan mereka, aku pula yang naik mandi. he he. hegeh kerna ayah bakal pulang. ^^ pukul 6.30 macam biasa makan malam then lepas maghrib terus malas nak turun. duduk bilik tengok TV (lagi!) , baca novel, on9 dan bergosipan bersama adik. ah, mula merindui diskusi 'plant design' di malam hari. T.T pukul 2 pagi, tidur.


ps : balik Klang semalam, tiada yang menegur saya makin gemuk. fuhhh. kelegaan! :D

Feb 17, 2010

'Hidup baru' : kata dia

Love is a strange feeling that can be one of the most amazing in all the world. If and only if love can be measured. ^^

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

(you masuk je la dalam pic tu sorang2. i malu. sipi sipi pun jadi lah. ceh.)

Dulu saya nak sangat dapat jejaka yang lebih tua. Nah, hamik kau dayana, jejaka tua yang matang dan sangat futurama aka futuristik! :P

ps : capang capang pun i sayang juga. ^^

Feb 12, 2010

No regrets

What do u feel when the one that u called former boyfriend (read:ex) was actually having affair with someone during your loveship with him? ok, not someone but sometwo! First was a chance for him, and second was only be revealed by the best friend of yours after a year u had dump him? Ha ha. Feels like having a 'plant design' discussion for 12 hours non-stop + rasa geram + still nak tumbuk tumbuk that mr eff ex tak? some will say, past is past. yes. but the thing is i (ha ha, kata ganti diri pertama sudah) hate the fact that he dont even know that he was actually was making fun of me. erk. apakah? (geram kerna beliau sangka beliau telah memainkan daku sampai daku tidak ketahuan hingga kini tapi daku sudah tahu sebenarnya.) ha ha. ok, back to Wonderland Kindergarten's Language. Hey, mid finger for u lah ex!

ps : No regrets at all to dump such jackass.
pss : Shah Alam, im coming! uuuuuwwwwwwwwww.


SAY NO TO PANTIES ON V-DAY. ha, pakat bakteria, fungi, semut sume masuk baru tau! Please SAY YES TO PANTIES EVERYDAY! kih3 ^^

Feb 1, 2010

akhirnya

mama : tengah buat apa?
aku : baru balik diskusi. letih.
mama : apa yang letih? buat apa?
aku : letih menunggu orang. susah betul takda kenderaan.
mama : minta lah ayah kereta.
aku : nanti ayah bising. suruh berdikari itu ini la.
mama : nanti mama pujuk ayah. guna jela BMW yang tersadai kat rumah tu.
aku : ala, tak nak la. fuel consumption tinggi. bagi je la kancil.
mama : rumah kita mana ada kancil.
aku : ok, BMW pun BMW la.



best sungguh mimpi petang tadi. ah, tidur lepas asar. gaban.