May 11, 2010

biane

jauhnya drive..alamak salah jalan..kena patah balik..its ok..tetap akan sampai ke tempat tujuan..even lambat..



ps : its hard to pleasure the one that u love. oppa, biane. :(

May 10, 2010

Tagged by Miss Nadia and Mimi

Tagged by Miss Nadia. :)

**********************************************

3 names in your inbox - Bulan cool - EASYRELOAD - Heeda Your Ringtone - Lovable by "Kook Jong".. What you did at twelve last night? - online.. Who was the last person you hangout with? Where? - Syawa, Shelah, Mimi, Ain.. Pyramid.. The colour of the t-shirt you're wearing now. - Blue.. The last thing you did. - Thinking.. 3 of your everyday favourite items. - TV - Freezer..ha ha - Bed! The colour of your bedroom. - Pink. How much money in your purse right now? - Few RM, few Rp, few SGD, few yen. (still countable actually :P) How's life? - great, :) Your favourite songs? - Im into oldies songs but as for now, i keep listening to FT island's - lovesick and after love.. and few of indons songs. What will you do next? - Texting, then snoozing off. :) When was the last time you saw your mom? - 5 hours ago.
Where is she now? - On bed. Who is the last that talk to you last night? - Intan Mysara..-cousin. Where did you have dinner last night? - Sari Ratu, Subang. The last surprise you got. - Big Bro dah ada new girlgirl. Im happy for you, abang! :) Describe the person who's giving you this tag in 7 sentence complete with true statement, and bold with different colour each. 1. Miss Nadia! She's beautiful. Serious, im not lying. (even her bf ckp dia tak lawa.ha ha ;p) 2. Dia pasti suka sama Adamaya! Kan? :P 3. Tengok dari layout blog dia, i can tell that she's sweet. :) 4. Perasan blog dia dah lama tapi baru berjinak2 tegur dia. he he 5. Mr boyfie of her named amir. 6. She was on my chatbox! he he 7. She's in Kelantan, kot! ha ha Where did you know him/her? What date? -Blog. not sure when. Do you feel safety befriending with him/her? - Well, its hard to say. She's a new blogger friend afterall. Maybe yes. :) Last thing you borrowed from your friend? - Scissors. From Ina somel..Oh, rindu. Who is your bf/gf? - Bulan. What do you feel now? - Lonely. ha ha Who knows your secret? - Mostly Baizura and Kak Ah. :) They keep your secret? - I believe so. :) Are you angry with someone? - Yes, I am now. What do you order at MCD? - Depend on what I feel like having to... The last time you feel sad? - Few minutes ago. Wanna share this survey with who..? - Anyone who loved to...sila.. :)
--------------------------------------------------------------------------------------------
Tagged by Mimi Syamimi. :)
******************************************
wat ucapan korang kpd pmberi award dan perasaan korank

Buat mimi, thanks sebab tag aku so aku leh la nak update blog. ha ha. and thanks jugak sebab sudi berkarok dgn aku mingggu lepas. minggu depan PWTC jum! job hunting! he he

perasaan aku, gembira. ha ha



1. Ape yang bermain di fikiran anda sekarang
Nak tengok Family Outing ke nak tido...

2. Apakah nama samaran korang
D

3. Berikan 3 orang yang anda sayang
famili, friends, bulan.

4. Panggilan untuk si dia
?

5. Hadiah yang korang impikan dari seseorang yang istimewa
A car from ayah maybe? he he

6. Blog mana yang korang suke visit n yang leh aku follow gak
unlisted
7. Tag kan kepada 15 orang rakan blogger anda
sape nak jawab sila jawab ek.






ps : Mama dan Mak, Happy Mother's Day. I love you so much and cant wait to be a mama jugak nanti! ha ha.

May 8, 2010

Adamaya

Amani fever! She's on FB with 54K fans!!!! Phew. I do like amani and I do watch adamaya tapi sungguh tak minat langsung dgn watak maya. how come la watak dia sebodoh tu? having affair with other guy is one thing la, ni siap peluk pegang tangan bagai dating bawak anak sekali ape la hal nya? adeh, sangat tak minat langsung la. takut nanti perempuan2 kat luar sume amek remeh pasal 3rd party sebab assume yang sume laki macam adam yang sangat tolerant and macho. (erk.macho? related tak?) kesomelan amani tu memang tableh nak di sangkal2 lagi la. tapi sungguh tak suka dengan progress watak maya. pabboyah. tapi jugak kan..em.. sein, awak cute. nak pelok boleh? hoh.



*****


2 days ago...

Karok at Pyramid *.* (well, it lo0o0oked like zapin-ing, not karoking! ha ha) -i was snapping them-




ps : Hari Buruh dah lepas. Hari Bukan Buruh, bila ye? Aku nak sambut!

May 7, 2010

hari ini dalam sejarah

Oh, hari ini merupakan hari dalam sejarah dalam hidup aku. buat pertama kalinya aku masak kuih melayu! dan kebetulan jugak, kuih ni jugak la kuih pertama yang mama aku belajar dulu. kuih sagu melaka. :) kalau nak cakap cookies and lauk pauk, memanglah dah pernah belajar n masak banyak kali. tp ni first time masak kuih melayu ni, excited lebih la. kalau dulu, tengok bibik masak kuih cara, buah melaka, loyang dll. tapi hari ni, tangan somel ni jugak yang duk kacau sagu sampai masak. omo mama! anak mama dah leh kahwin. yeay!



ps : next week nak buat kuih over the sea pulak. trifle maybe? *wink*

May 5, 2010

Sorry

Tak rock la lelaki merajuk merajuk nih.


ps : You, sorry!


*makan steamed bread semalam. sangat yummmy~

May 1, 2010

Batery Laptop

At last jumpa jugak batery laptop yang 2 tahun main nyorok2 dengan aku. unfortunately, batery tu dah rosak dan asyik tunjuk 7% je even dah sejam charge..! ha ha. nak kena jemur ni!


ps : Duduk rumah dapat duit kan best. O yeah.