Feb 27, 2011

Cikgu

Ohhhoo! Lama tak menulis. Malas. Idea pun takde. Btw, nothing much nak cerita. Been busy for this past few days dengan first stage proposal, jurnal paper untuk conference IcBioE'11, ujian satu BM, labwork and much more things yang kalau cerita pun mesti takkan habis untuk sekalian post, if in details lah kan, he he. Sekarang ni nak cerita pasal ujian satu BM-hidup sebagai cikgu. :)

Alhamdulillah, dah dekat 2 bulan aku buat part-time jadi cikgu tuisyen. Dulu masa awal2 apply tu pk nak cari pengalaman sambil nak tambah duit. Tapi lama2 memang dah blend dgn kerja ni, seronok tgk anak murid belajar tapi kadang2 tu naik hangennnn lah jugak since ada seorang tu masih tak tahu membaca. Ajar eja Monday-Wedenesday, then dia kata dah tahu nak eja semua so aku suruh eja MONDAY trus jadi MOESDAY. Ya Allah, cabaran sungguh. Tapi lepas dah 2 bulan ajar ni nampakla jugak peningkatan nye, alhamdulillah. :) Lepas tu, ada sorang pelajar tu kat rumah medium komunikasi dia english so aku terpaksa la jadi englishwoman bila cakap dengan dia. Berus gigi pun kena explain yang benda tu is tooth brush. Hu hu. Student lain, so far ok. Ada snap pics dorg tapi cable hp tah kemana nanti lah aku cari dan upload kat cni, insyaAllah. :)

Pengalaman pengalaman.. :)

ps : dah 3x dapat flyers pasal kursus kahwin. Amboi, petanda ke ni? he he :P

7 comments:

Fiffy said...

ak nak komen bab ps ko je. ntah brapa org invite aku join kursus kahwen. heh. kita ada petanda mengakhiri zaman bujang ke? wakakaa

cik violet said...

g je la kursus tu..xlame..2hr je ;)

gudlux teacher dayana ..
budak skrg speakg english fasih gler..

ak jadi malu..huuuu

**suzenisme** said...

mari kawen!! semenjak dua menjak ni dayana amira asik hint pasal kawen je.. huhu

I_Hate_Lolipop said...
This comment has been removed by the author.
I_Hate_Lolipop said...

teringat masa aku jadi tutor kat tuition centre. biasa la kat damansara ajar anak2 org kaya and ada setengah anak artis.mak bapak busy so hantar ke anak dari ptg sampai malam.

tp ada satu kes yg anak dia slow learner, membaca pun x tahu even darjah 6. boleh plak masa balik mak dia tolak kepala dia kata mcm ni "kamu ni mmg bodoh sgt, mummy tak tahu kamu ikut siapa". aku kesian dgn budak tu.hurmm

jadi cikgu mmg seronok :)

kEy said...

pegi amek kursus kawen pat...nnt da mahal...hehe

amer akat said...

aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
http://slapmestore.blogspot.com/