Feb 27, 2011

Cikgu

Ohhhoo! Lama tak menulis. Malas. Idea pun takde. Btw, nothing much nak cerita. Been busy for this past few days dengan first stage proposal, jurnal paper untuk conference IcBioE'11, ujian satu BM, labwork and much more things yang kalau cerita pun mesti takkan habis untuk sekalian post, if in details lah kan, he he. Sekarang ni nak cerita pasal ujian satu BM-hidup sebagai cikgu. :)

Alhamdulillah, dah dekat 2 bulan aku buat part-time jadi cikgu tuisyen. Dulu masa awal2 apply tu pk nak cari pengalaman sambil nak tambah duit. Tapi lama2 memang dah blend dgn kerja ni, seronok tgk anak murid belajar tapi kadang2 tu naik hangennnn lah jugak since ada seorang tu masih tak tahu membaca. Ajar eja Monday-Wedenesday, then dia kata dah tahu nak eja semua so aku suruh eja MONDAY trus jadi MOESDAY. Ya Allah, cabaran sungguh. Tapi lepas dah 2 bulan ajar ni nampakla jugak peningkatan nye, alhamdulillah. :) Lepas tu, ada sorang pelajar tu kat rumah medium komunikasi dia english so aku terpaksa la jadi englishwoman bila cakap dengan dia. Berus gigi pun kena explain yang benda tu is tooth brush. Hu hu. Student lain, so far ok. Ada snap pics dorg tapi cable hp tah kemana nanti lah aku cari dan upload kat cni, insyaAllah. :)

Pengalaman pengalaman.. :)

ps : dah 3x dapat flyers pasal kursus kahwin. Amboi, petanda ke ni? he he :P

Jan 14, 2011

Dua tahun

Sahabatku

" hye cik dayana " says Faiz. Sahabat, dua tahun lalu kita mula berkenalan melalui laman sosial ****** bukan? Tak sangka setelah dua tahun, persahabatan kita masih kekal walaupun permulaan kita bukanlah dari pertemuan mata ke mata. InsyaAllah, persahabatan kita akan kekal sampai bila bila. Walau kamu jauh di mata, kamu tetap di hati. Awwww. Thanks for the start my friend, :)



Love,
Cik Dayana kamu. :)




Cheeeeeyahhhhh!! tak suke boleh blah!!!

Jan 10, 2011

Hi blog

Hi blog.


Aku ada je boyfriend tapi takde pun nak letak kaw kaw punya kisah cinta aku dan dia kat blog aku ni. Siapa kata blog ni diary? Kalau takut beli - diary takut hilang dan nak jugak naip naip ni, hang p lah tulis kat word pastu save aje. Dok p publish kat orang lepas tu bila orang menyampah cakap itu ini hang jawab hang saje je sebab sharing is caring lah, nanti nak bagi anak cucu bace lah. Aloh. Geli la. Sikit sikit sudah la. Kang putus dengan boyfriend tu baru nak tahu malu!




ps : Tak benci hang tapi menyampah dengan cara hang. Sekian.

*update : oh ye, mungkin sesetengah orang post pasal BF dan tak nampak over, ni yang over tu mak aih, bikin meluat la. so, maybe tang garapan tu kne up kan skikit kot. he he.




Cheeeyahhhh!! tak suke boleh blah!