Feb 27, 2011

Cikgu

Ohhhoo! Lama tak menulis. Malas. Idea pun takde. Btw, nothing much nak cerita. Been busy for this past few days dengan first stage proposal, jurnal paper untuk conference IcBioE'11, ujian satu BM, labwork and much more things yang kalau cerita pun mesti takkan habis untuk sekalian post, if in details lah kan, he he. Sekarang ni nak cerita pasal ujian satu BM-hidup sebagai cikgu. :)

Alhamdulillah, dah dekat 2 bulan aku buat part-time jadi cikgu tuisyen. Dulu masa awal2 apply tu pk nak cari pengalaman sambil nak tambah duit. Tapi lama2 memang dah blend dgn kerja ni, seronok tgk anak murid belajar tapi kadang2 tu naik hangennnn lah jugak since ada seorang tu masih tak tahu membaca. Ajar eja Monday-Wedenesday, then dia kata dah tahu nak eja semua so aku suruh eja MONDAY trus jadi MOESDAY. Ya Allah, cabaran sungguh. Tapi lepas dah 2 bulan ajar ni nampakla jugak peningkatan nye, alhamdulillah. :) Lepas tu, ada sorang pelajar tu kat rumah medium komunikasi dia english so aku terpaksa la jadi englishwoman bila cakap dengan dia. Berus gigi pun kena explain yang benda tu is tooth brush. Hu hu. Student lain, so far ok. Ada snap pics dorg tapi cable hp tah kemana nanti lah aku cari dan upload kat cni, insyaAllah. :)

Pengalaman pengalaman.. :)

ps : dah 3x dapat flyers pasal kursus kahwin. Amboi, petanda ke ni? he he :P